T. J. 2021.05.16 13:46 Frissítve: 2021.05.16 14:16

TSC: Topolyán nemsokára elkészül Szerbia legmodernebb stadionja

Több mint négyezer néző befogadására lesz alkalmas és teljes mértékben megfelel majd az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak a Topolyai Sport Club hamarosan átadandó stadionja, amely annak a sportközpontnak része lesz, melyhez tartozik egy szálloda, egy erőnléti és egy asztaliteniszterem, valamint egy squashpálya. A stadiont közvetlenül összekötik majd az épülő városi fürdővel.

 

Hamarosan elkészül a Topolya új stadionja (Fotó: TSC)

Egy ultrahangos megoldással a digitálisan szabályozott locsolórendszer – az árnyékolástól függően – úgy adagolja majd a vizet, hogy a nedvesség eloszlása mindig egyforma legyen az egész pálya területén. Emellett a fűtött pálya télen, a leghidegebb napokon is használható lesz. A felsoroltakból egyértelműen kiderül, hogy Szerbia legmodernebb stadionjáról van szó, amely a tervek szerint néhány hónapon belül elkészül.

Méghozzá azután, hogy a Topolyai Sport Club csapata idegenben 3–0-ra legyőzte a szurdulicai Radnikot, s ezzel karnyújtásnyira került az ötödik helytől a húszcsapatos szerb Szuperligában, ugyanis az előkelő pozíció megőrzéséhez kedden, az utolsó fordulóban a már kiesett Indjiját kell legyőznie az észak-bácskai együttesnek. A Radnik elleni siker után a klub a közösségi oldalakon osztott meg egy fotósorozatot, amely arról tanúskodik, hogy egyre közelebb kerülünk az aréna átadásához.

(Fotó: TSC)

Mint ismert, a TSC két és fél idény óta a szintén felújított zentai Városi Stadionban fogadja ellenfeleit: az épülő topolyai létesítmény alapkövét 2018 februárjában tették le, s habár az elsődleges tervek arról szóltak, hogy 2020 októberében a TSC már az új topolyai stadionban játssza a hazai mérkőzéseit, a koronavírus-járvány egy kicsit átrendezte a terveket. Az építkezés azonban jól halad, s ahogy Zsemberi János, a Topolyai Sport Club elnöke az ArenaSportnak nemrég nyilatkozta, a tervek szerint júliusban lenne az átadás, de egy kis csúszással még számolni kell.

A TSC Labdarúgó Akadémia központi pályájának megépítéséhez több mint tízmillió euróra van szükség: a stadion felépülését a magyar kormány a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül támogatja.

A Topolyai Sport Club a 2019–2020-as évadban jutott be a szerb Szuperligába, s a negyedik helyen végzett, aminek köszönhetően kiharcolta az európai kupaszereplést. A TSC az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti otthonában nyert 2–0-ra, a második fordulóban pedig egy, a futballtörténelembe is bekerülő, 12 gólt hozó találkozón 6–6-os döntetlent játszott a román FCSB-vel, s végül a tizenegyespárbaj során 5–4-re veszített.

(Fotó: TSC)

 

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.