MTI
S. B.
2023.06.02 14:29 Frissítve: 2023.06.02 19:40

Szombathely: átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit

Átadták a szombathelyi Király Sportlétesítmény több mint 4,2 milliárd forintos költségvetési forrásból megvalósult fejlesztéseit, melyek során megújult és két újabb, az UEFA-előírásoknak megfelelő élő füves pályával, valamint két edzőterülettel bővült az eddigi pályarendszer. Felépült egy háromszintes, 1800 négyzetméter alapterületű bentlakásos sportdiagnosztikai és rekreációs központ, továbbá egy 1300 négyzetméter alapterületű, irodákat és öltözőket is magában foglaló épület is.

 

Átadták a Király Sportlétesítmény fejlesztéseit (Fotó: kiralysportletesitmeny.hu)

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az átadóünnepségen köszöntőjében hangsúlyozta: bár a magyar sport eredményességére nem lehet panasz, nem léphetnek előre az olyan modern, a mai kor igényeit minden téren kiszolgáló infrastruktúra nélkül, mint a Király Sportlétesítmény.

„A sport kitartásra, tisztességre és alázatra nevel, a sport jobb emberré tesz” – mondta.

Schmidt Ádám kiemelte: az a tény, hogy a fejlesztések során nemcsak a sportra és a mozgásra, hanem a rehabilitációra is hangsúlyt fektettek, egy külön érték, amelyet a lehetőségekhez mérten mindig támogatni fog a sportirányítás.

Király Gábor 108-szoros válogatott futballkapus, a Király Sportlétesítmény tulajdonosa fotókkal prezentálva mutatta be a sportegyesületet, illetve annak a 20 évnek a történetét, ami azóta telt el, hogy belevágtak a Király Sportlétesítmény építésébe, három ütemben történt fejlesztésébe, tíz évvel ezelőtt megalapítva a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát.

Köszönetet mondott a támogatásokért, s külön kitért arra, hogy 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök is megtekintette a fejlődő sportlétesítményt, támogatásáról biztosította elképzeléseiket.

Király Gábor felidézte azokat a felkészülési tornákat, amelyek első osztályú és NB II-es rendezvényeknek is helyt adtak, a Király-kupát, az egyesületük által szervezett edzőtáborokat.

László Győző (Éljen Szombathely) sportért felelős alpolgármester köszöntőjében kijelentette: Szombathely nem véletlenül a nemzet egyik sportvárosa, sportsikerei országosan is meghatározóak, igazi „sportlegendákkal” büszkélkedhetnek, közéjük tartozik Király Gábor is.

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amelyet Király Gábor és csapata az elmúlt két évtizedben Szombathely sportjáért és a szombathelyiekért tett.

Gadányi Károly, az MLSZ Vas vármegyei Igazgatóságának társadalmi elnöke példaértékűnek nevezte azt a szakmai munkát, utánpótlás-nevelést, amelyet az egyesület a fiatalok körében kifejt, és amely a Király Sportlétesítményben folyik.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.