A hajrában jött a gól – idegenben nyert, és már ötödik a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 18:25
null
A topolyaiak három mérkőzése veretlenek a bajnokságban (Fotó: FK TSC/Facebook)
Topolyai pályafutása során először szerzett gólt Skuletics, ezzel pedig 1–0-ra nyert a TSC a Vojvodina otthonában a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 26. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
26. FORDULÓ
Vojvodina–TSC 0–1
(0–0)
Újvidék
, Karadjordje Stadion, V.: A Zsivkovics.
Vojvodina: Rockov – Devetak, Sztevanovics, Jelicsics, Lazarevics – Szimics, Topics, Busznics, Zukics – Vukadinovics, Matics (Vukcsevics, 69.). Vezetőedző: Szlavoljub Djordjevics.
TSC: TSC: Filipovics – Antonics, Calusic, Sztojkovics – Petrovics, Banjac, Djakovac, Tomanovics – Sztanojev (D. Milicsevics, 66.) – Ratkov (Krszmanovics, 79.), Skuletics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Skuletics (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A legutóbbi két fordulóban két pontot szerző Topolya Újvidékre látogatott a két vereséget jegyző Vojvodinához a szerb Szuperliga 26. fordulóban: a vajdasági rangadó hatalmas iramot, sok pontatlan átadást és Petar Skuletics révén egy vendéggólt hozott, amelynek köszönhetően a topolyai együttes feljött a táblázat ötödik helyére, s két pontra megközelítette a negyedik helyen álló Vojvodinát.

Ahogy az várható is volt, a két csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, s a csúszós talajú pályán az első negyvenöt percben mindkét csapat előtt adódott néhány helyzet, de gól nem született. A vendégek Petar Ratkov révén veszélyeztettek mindjárt a mérkőzés elején, de a csatár hét méterről leadott fejese méterekkel fölé ment. A 24. percben Milan Lazarevics beadása után Veljko Szimics lövését kellett a TSC kapusának hárítania, majd utána Bojan Matics elöl is el kellett pöckölnie a labdát, de Nenad Filipovics a feladata magaslatán állt mindkét esetben. Négy perccel később Miljan Vukadinovics 25 méterről szemben a kapuval fordulásból lőtt, Filipovics hiába nyújtózott, nem érte el a labdát, de szerencséjére a labda a jobb kapufán csattant. A félidő hajrájában Mihajlo Banjac gondolt egyet és 28 méterről kellemetlen lövéssel próbálkozott, de EmilRockov résen volt, és másodszorra sikerült megszelídítenie a labdát. A 41. percben egy gyors ellentámadást vezetett a TSC, Ifet Djakovac viharzott el a bal szélen, és okosan ívelt át a túloldalra, ahol az érkező Arandjel Sztojkovics 16 méterről a rövid sarkot vette célba, de Rockov számított a lövésre, így nem okozott neki fejtörést.

A játék képe a második félidőben sem változott, a labda a legtöbbet a két tizenhatos között pattogott, s a nagy iram ezúttal is sok pontatlan átadást hozott. A kapusoknak nem sok dolga akadt, a védelmek nagyon magabiztosnak tűntek, igaz, a két csapat nem is sokat kockáztatott. Aztán a 74. percben minden megváltozott, ugyanis Szasa Tomanovics szépen passzolt Ifet Djakovachoz, aki remekül ugratta ki Petar Skuleticset, s a téli átigazolási időszakban érkezett csatár egy leheletfinom mozdulattal átpöccintette a kifutó Rockov felett a labdát, s ezzel megszerezte első gólját a TSC színeiben, és a vezetést is Topolyának. A hazaiak a hátralevő negyedórában mindent megtettek az egyenlítésért, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, így a TSC megérdemelten szerezte meg a győzelemért járó három pontot.

Huszonhat forduló után a TSC 34 ponttal az ötödik helyen áll a 16 csapatos szerb bajnokságban, az újvidéki Vojvodina, amely a negyedik, két ponttal gyűjtött többet. A következő fordulóban a topolyaiak a belgrádi Csukaricski vendégeként lépnek pályára.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a vége a mérkőzésnek, győzelmével az ötödik helyre jön előre a Topolya a tabellán.

90+2. perc: Neskovics talpalta le Tomanovicsot, amiért sárga lapot kapott.

NÉGY PERC A RÁADÁS

90. perc: A játékvezető a hazaiak egyik stábtagjának osztott ki egy sárga lapot.

88. perc: Milan Lazarevics rúgta fel Nemanja Petrovicsot, sárga lapot kapott.

85. perc: Banjac és Busznics ütköztek össze, előbbi lent maradt a földön.

84. perc: Beszorult a TSC, előbb balról, majd jobbról végezhetett el szögletet a Vojvodina, de a második után Filipovicsé a labda.

80. perc: Egy perccel beállása után szabálytalankodik Krszmanovics, amiért a játékvezető sárga lapot oszt ki a középpályásnak.

79. perc: Petar Ratkov hagyja el a pályát, Nemanja Krszmanovics érkezik a helyére.

76. perc: Busznics ezt egy picit túljátszotta, színészkedésért kapott sárga lapot.

74. perc: GÓÓÓÓL! Szasa Tomanovics remekül hozta játékba Djakovacot, aki kiugratta Skuleticset, a csatár pedig egy leheletfinom mozdulattal átpöccintette Rockov felett a labdát. A vendégek támadója első gólját szerezte topolyai mezben. 0–1

74. perc: Dejan Zukics hagyja el a pályát, Nebojsa Basztaljics érkezik a helyére.

70. perc: Vukadinovics 16 méterről próbálkozott, Calusic jól zárta a szöget, így a lövés a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

69. perc: Bojan Matics számára is véget ért a mérkőzés, Ivan Vukcsevics érkezik a helyére.

66. perc: Dejan Milicsevics áll be a vendégeknél, Jug Sztanojev hagyja el a pályát.

63. perc: Sztanojev próbálta meg átugrani a labdát begyűjtő Rockovot, azonban beleakadt a kapus jobb lábába. A Vojvodina kapusát ápolni kell.

62. perc: Zukics szöglete után Vukadinovics csúsztatta meg a labdát, a TSC szerencséjére mindenki előtt elsuhant a labda.

59. perc: Egy jobb oldali beadás után Dusan Sztevanovics próbálkozott egy lövéssel, de csúnyán fölé ment.

54. perc: Jug Sztanojevnek sikerült a jobb oldalon faképnél hagynia a védőit, és nem sok kellett, hogy Ratkov hozzáférjen a labdához.

53. perc: Matics fejelt kapura, de Antonics blokkolta a lövést, így a Vojvodina szöglethez jut. A sarokrúgásnál Mirko Topics ugrott a legmagasabbra, de a fejest követően Filipovics könnyedén ölelte magához a labdát.

51. perc: A mezénél fogva húzta vissza Petrovics Vukadinovicsot, amiért a topolyaiak játékosa sárga lapot kapott.

50. perc: A Vojvodina szöglete után Busznics lőtt 18 méterről, de jócskán fölé ment a próbálkozás.

48. perc: Vukadinovics ollózva lőtt kapura, de már korábban lesen volt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Véget ér az első játékrész.

EGY PERC A RÁADÁS

40. perc: Gyors kontratámadást vezetett a Topolya, amelynek végén Sztojkovics lőtt 16 méterről, de Rockov ismét résen volt.

38. perc: Ratkov csapta be a tizenhatoson belül Sztevanovicsot, de hosszan szöktette magát, így Rockov felszedte előle a labdát.

37. perc: Banjac lőtt 28 méterről, Rockovnak második próbálkozásra sikerült megfognia a labdát.

31. perc: Vukadinovcsinak megjött a lövőkedve: 20 méterről próbálkozott ismét, de most jócskán célt tévesztett.

28. perc: Vukadinovics 25 méterről fordulásból irtózatos erejű lövést eresztett meg, a labda a jobb kapufán csattant.

24. perc: Nagy helyzet maradt ki: Filipovicsnak kétszer is védenie kellett, de a TSC kapusa remekül végezte a feladatát.

19. perc: Banjac lépett oda kicsit keményebben Zukicsnak, akit ápolni kell.

18. perc: Vukadinovics ívelt középre jobb oldalról, de Matics rossz ütemben ugrott fel, így mire odaért a labda ő már a földön volt.

16. perc: Matics lódult meg a bal szélen, de Antonics résen volt, és szerelte ellenfelét.

9. perc: Banjac ívelt középre, Ratkov fejelhetett nyolc méterről, de a labda két méterrel a kapu fölött ment el.

8. perc: Devetak figyel Petrovics bal oldali beadása után, és szögletre fejelte a labdát.

Nagy az iram, de sok a hiba, így a középpályán nagy harc folyik a felek között.

1. perc: Petrovics és Vukadinovics ütközött, a TSC játékosát ápolni kell.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Piros-fehérben a Vojvodina, kékben a TSC.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A VOJVODINA–TOPOLYA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik