T. J. 2020.11.28 19:17 Frissítve: 2020.11.28 20:28

Szerb Szuperliga: a Partizan az esélyes a Topolya ellen, de...

A 9. helyezett Topolyai Sport Club a zentai Városi Stadionban vasárnap 17 órakor a 2. helyen álló belgrádi Partizant fogadja, s a szerb lapok ezt a találkozót kiáltották ki a forduló rangadójának. Nem véletlenül, ugyanis az észak-bácskai együttes saját közönsége előtt átlagban három gólt szerez, így ha összeállnak a kockák, akkor sok borsot törhetnek a belgrádi együttes orra alá.

Szabó Zoltán csapata megpróbálja meglepni a Partizant (Fotó: fktsc.com)

„Bízom a csapatomban, és véleményem szerint sikerülhet meglepnünk az esélyesebbnek tartott Partizantˮ – mondta Szabó Zoltán a találkozó előtti estén megrendezett sajtótájékoztatón. A TSC vezetőedzője szerint a belgrádi együttest remek játékosok alkotják, és emellett jó formában is vannak.

„Ennek ellenére mi nem félünk, beleadunk majd apait-anyait, és meglátjuk, ez mire lesz elég a Partizan ellenˮ – nyilatkozta Szabó.

A vezetőedzőhöz hasonló véleményt fogalmazott meg a csapat legeredményesebb játékosa, az eddig kilenc gólt szerző Nenad Lukics is.

„A Partizan az utóbbi néhány mérkőzésén nagyon kevés gólt kap, rólunk viszont mindenki tudja, hogy a támadófutballt részesítjük előnyben, s mindig eggyel több gólt szeretnénk lőni az ellenfelünknél. Az előző fordulókban többször is megesett, még akkor is, amikor gólokat lőttünk, hogy nagy helyzeteket puskáztunk el, s ezt a Partizan ellen nem engedhetjük megˮ – mondta a góllővőlista második helyezettje.

Alekszandar Sztanojevics, a Partizan edzője a mérkőzés előtt szervezett online sajtókonferencián elmondta, hogy a TSC a Crvena zvezda után a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban, s egy olyan együttest, amely kilencven perc alatt képes öt-hét gólt is szerezni, mindenképpen tisztelni kell, és nem szabad lebecsülni.

„A TSC előnye hogy a játékosok nagyon jól ismerik egymást, hétről hétre, hónapról hónapra minimális változtatással küldheti Szabó pályára a legjobbakatˮ – nyilatkozta Sztanojevics.

Tizenöt forduló után a TSC 21 ponttal a 9. helyen áll, míg a Partizan 32 pontot gyűjtve az éllovas Crvena zvezda mögött a 2. helyet foglalja el.

SZERB SZUPERLIGA
16. FORDULÓ
17.00:
Topolya–Partizan – élőben az NSO-n!

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.

2021.01.08 10:58:00

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Castro, Chávez, Morales – ilyen volt az  „isteni” Diego kapcsolata a tekintélyelvű államvezetőkkel.

2021.01.02 13:05:15

Minden más foci K. T. I.

A 422. Old Firm-derbit Callum McGregor öngólja döntötte el a két skót gigász között.