M. B.
2022.11.18 20:40 Frissítve: 2022.11.18 22:55

Sportrádió: A VAR miatt nem lesznek egyenlő feltételek – Erős Gábor

Erős Gábor korábbi labdarúgó-játékvezető volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. Kassai Viktor segítőjeként a dél-afrikai világbajnokságot is megjáró szakember sarkos véleményt fogalmazott meg a modern labdarúgás meghatározó elemévé váló VAR-rendszerről.


Erős Gábor (Fotó: Szabó Miklós, 2011)

„Nem vagyok VAR-párti. Megértem, hogy kell a technika, megértem, hogy a világ ebbe az irányba megy el, de kiesnek az egyéniségek. Ha egy játékvezető az első félidőben hoz egy döntést, amelyről a VAR segítségével kiderül, hogy nem jó, onnantól kezdve úgy megy ki a második félidőre, hogy ezen a mérkőzésen az értékelése mínuszban lesz, tehát pluszteherrel kell megbirkóznia” – vélekedett Erős Gábor.

A korábbi partjelző szerint az a tény, hogy nem minden bajnokságban van videobíró, egyenlőtlen körülményeket eredményez napjaink labdarúgásában.

„Az NB I-ben van VAR. Az utolsó fordulóban egy kiesési mérkőzésen van egy játékvezetői döntés, a VAR korrigál, benn marad az adott csapat. Az NB II-ben a feljutásról döntő meccsen nincs VAR, és ott mondjuk egy tévedés miatt nem jut fel egy csapat. A futball nekem attól volt szép, hogy ugyanazok a szabályok érvényesültek egy falusi meccsen és a világbajnoki döntőben is” – fogalmazott az egykori játékvezető.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.