Ronaldónak tíz kilót kell fogynia, ha játszani akar

Vágólapra másolva!
2015.02.16. 14:17
null
Ronaldo visszatérése nagy sztori lenne – a Fenoménre (tíz)milliók tekintenek ikonként (Fotó: UOL Esporte)
Keményen dolgozik Marcio Atalla erőnléti edzővel Ronaldo – a 38 éves brazil futballfenomén visszatérésre készül, de csak akkor erősítheti az amerikai második vonalban (NASL) szereplő Fort Lauderdale Strikerst, ha megfelelő állapotba kerül. Márpedig ehhez jócskán fogynia kell.

A Strikers április negyedikén a New York Cosmos ellen nyitja az NASL szezonját, a brazil UOL Esporte jelentése alapján viszont Ronaldo még nincs megfelelő erőállapotban ahhoz, hogy visszatérjen. A portál úgy tudja, Ronaldónak tíz kilogrammot kellene még fogynia ahhoz, hogy bevethető legyen, meccsterhelése pedig legjobb esetben is csak októberre lesz megfelelő. A terv szerint augusztusig alacsony intenzitású edzéseket végez, majd ezt követően fokozatosan jutnak el a teljes terhelésig.

„Nagyon motivált. Vágyik már a játékra, a kihívásokat pedig szereti. Mindent megterveztünk, okosan kell dolgoznunk, hiszen ha túl hamar kap nagy terhelést, megsérülhet. Egyébként is ismerem: ha túl intenzív munkára fogják, akkor elveszíti a kedvét, panaszkodik és feladja. Szerencsére tudom, miként kell vele bánni, hogy kell megtervezni az edzéseit” – idézi Marcio Atallát az UOL Esporte.

A brazil futballikon 2011 óta nem lépett pályára tétmérkőzésen, visszatérése azt követően vetődött fel, hogy a Fort Lauderdale Strikers társtulajdonosa lett.

„Az idén rengeteget fogok edzeni, az előző három évben erre kevés lehetőségem volt más elfoglaltságaim miatt, és igyekszem néhány mérkőzésen játszani – idézte az Sports Illustrated honlapja Ronaldót. – Ha eljutunk a döntőig és jó formában érzem magam, akkor miért ne?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik