Románia: vádat emeltek az UTA három korábbi vezetője ellen

Vágólapra másolva!
2021.05.12. 19:08
Vesztegetés miatt vádat emelt a romániai Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az UTA labdarúgócsapatának három korábbi vezetője ellen, akik 2017-ben az akkor még másodosztályú Sepsi OSK ellenfeleinek ígértek pénzjutalmat, amennyiben nem vesztik el a mérkőzést. Az ügyet a suceavai bíróság tárgyalja majd.

A 2016–2017-es idény végén a Sepsi és az UTA harcolt az élvonalba jutásért a Liga 2-ben, és a vádirat szerint Claudiu Dragan, Decebal Gradinaru és Ionut Gabriel Vladulescu 70 ezer lejt (mintegy 5.1 millió forintot) ajánlott fel a Foresta Suceva játékosainak, amennyiben legyőzik az aradiak előtt álló Sepsit. Ugyanők 80 ezer lejt (mintegy 5.8 millió forintot) ígértek ugyanezért a Dacia Unirea Braila játékosainak, és egy játékvezető megvesztegetésével is megpróbálkoztak.

A Sepsi végül mindkét mérkőzést megnyerte (4–2-re Suceava és 3–0-ra Braila ellen), és a szezon végén feljutott a román élvonalba, ahol jelenleg a dobogóért harcol. Az UTA csak az osztályozót érő harmadik helyen végzett, amelyen 2–1-re és 3–1-re alulmaradt a temesvári ACS Poli ellen. Az aradi együttes csak három évvel később, tavaly nyáron jutott fel a Liga 1-ben.

Az ügy erősen hasonlít arra, amiért a Steaua (jelenleg FCSB) tulajdonosát, Gigi Becalit 2013-ban három éves börtönbüntetésre ítélték, mert 2008-ban 1.7 millió eurót küldött az Universitatea Cluj csapatának, hogy az legyőzze a bukaresti klubbal a bajnoki címért versengő, szintén kolozsvári CFR-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik