Román Kupa: Kolozsvár, második felvonás – megvan a Sepsi ellenfele a döntőben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.04.27. 21:25
null
A nagyszámú ultrával rendelkező kolozsvári csapat jutott be a nagyszebeni fináléba (Fotó: Getty Images)
Az elődöntő után a Román Kupa fináléjában is kolozsvári ellenfele lesz a címvédő Sepsi OSK-nak, a másik ágon az Universitatea jutott tovább. Az erdélyi csapat hazai pályán jó védekezéssel és büntetőből lőtt góllal győzte le az aradi UTA-t.

 

A találkozó főszereplője azonban a videobíró-rendszer volt, amelynél a katari világbajnokságot is megjáró Kovács István dolgozott. A VAR közbelépése előbb az aradi Virgiliu Postolachi gólját érvénytelenítette támadószabálytalanság miatt, majd az Universitatea büntetőjéhez vezető lökést is kiszúrta. A mérkőzés után kirobbanó kisebb tömegverekedésben a hazaiak kapitánya, Alexandru Chipciu megkapta második sárga lapját, így nem léphet pályára a fináléban.

A kolozsvári csapat hatodszor játszhat kupadöntőt, de csak egyszer, 1965-ben hódította el a serleget. Az U városi riválisát, a CFR-t 3–0-ra megverő Sepsinek ez a harmadik fináléja lesz, és tavalyi sikerének köszönhetően a szentgyörgyi csapat is egyszeres győztes. A Román Kupa idei döntőjét május 24-én rendezik meg Nagyszebenben.

ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ

Universitatea Cluj–UTA Arad 1–0 (Nistor 41. – 11-esből)
Kiállítva: Chipciu (Universitatea, lefújás után)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik