Román Kupa: a román sportújság a Nemzeti Sport címlapjáról cikkez

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 18:42
null
A Nemzeti Sport címlapja a GSP online felületén (Fotó: NS-montázs)
A Nemzeti Sporttal is foglalkozott a román sajtó a Sepsi OSK diadalát követően. A Gazeta Sporturilor internetes kiadásában is szemlézte lapunkat, illetve a címlapunkról készült fotót is lehozta cikkében, amelyben helyszíni tudósítónk, Boros Miklós írását is idézi a szerző.

 

A lap Prosport.ro oldalhoz hasonlóan kiemeli a mérkőzés összefoglalójából „a székelyek megszállták Bukarestet” félmondatot, valamint azt is, hogy a szurkolócsoportoknak az sem szegte kedvét, amikor a biztonságiak nem engedték kitűzni Székelyföld zászlaját.

Mint ismert, a 2011-ben alapított Sepsi OSK csütörtök este a Voluntari 2–1-es legyőzésével megnyerte a Román Kupát, ezzel nem csak története első rangos trófeáját szerezte meg, hanem az Európa-konferencialiga selejtezőjében is indulhat. A bukaresti Rapid stadionjában rendezett mérkőzésen több ezer drukker buzdította az együttest, amely pénteken hatalmas ünneplést rendezett Sepsiszentgyörgyön.

A Sepsi legközelebb július 9-én játszik tétmérkőzést, a Szuperkupa-mérkőzésen a bajnok kolozsvári CFR lesz az ellenfele, az június 15-én derül ki, hogy az együttes kivel csap össze az Ekl-selejtező második körében (július 21., 28.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik