N-P. T. 2021.09.27 15:47 Frissítve: 2021.10.11 13:21

Red Bull Neymar Jr's Five: ami Pécsen nem ment, összejött Szegeden

Alakul a mezőny: az elmúlt hétvégén újabb két selejtezőtornáját rendezték meg a Red Bull Neymar Jr's Five 2021-es kiírásának, vagyis a döntő 24 kiadó helyéből újabb 8 kelt el – ezzel összesen már 16 alakulat vívta ki a részvételt a budapesti fináléra.

 

Pécsen rendes füvön rendezték a meccseket (Fotó: Pálfi Balázs)

Ezúttal Pécsen és Szegeden találkoztak az amatőr csapatok, hogy eldöntsék, melyikük tud alkalmazkodni jobban a különleges szabályokhoz. No, nem feltétlenül ahhoz, hogy öt az öt ellen kell játszani kapus nélkül a palánkkal határolt pályán, hanem a brazil utcai feelinghez: ha egy csapat gólt kap, elveszíti egy játékosát. A mérkőzésen 10 percig tartanak vagy addig, amíg el nem fogy az egyik gárda.

Pécsen a Székelyhidi SE Sporttelepen rendes füvön találkoztak egymással a csapatok. A továbbjutás igazán sokat ér, ugyanis 2 éve a Zsírkréták is innen kerültek be az országos döntőbe – meg sem állva a világbajnoki címig. Nos, azt nem állítanánk, hogy láttuk az utódokat (akikre persze valójában nincs is szükség, hiszen a címvédő is ott lesz a fináléban), de azt kijelenthetjük, hogy a 4 továbbjutott csapat (köztük egy osztrák) igen magas színvonalat képvisel.

A Young Boys Ausztriából, a Team Görci, a Felrúglak Oszt LSL és Szépségben Meghalni is továbbjutott, az In Teamnek ez nem sikerült. A fiúk viszont nem adták fel, másnap mentek a szegedi Kisstadion műfüves pályáira, adva maguknak egy újabb esélyt. A kitartás pedig meg is hozta gyümölcsét, Szegeden már bekerültek a legjobb négybe, így októberben a Rudi FC-vel, a Nabukodonozorral és az Árpád FC-vel együtt Budapesten lesz jelenésük.

Ahol a tét már igen nagy lesz, hiszen a torna győztese utazhat a katari világdöntőre, ahol még Neymarral is találkozhat.

A következő hétvége kimarad, aztán következnek a Red Bull Neymar Jr's Five 2021 utolsó magyarországi selejtezői: előbb Győrben (10. 9.), majd ismét Budapesten (10. 10.). Jelentkezni ITT tudnak a csapatok.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.