Oroszország: Dzjuba a háború miatt kérte, ne hívják a válogatottba

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 13:06
null
Dzjuba nem akar a helyzet rendeződéséig az orosz válogatottban szerepelni (Fotó: AFP)
Valerij Karpin, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette, Artyom Dzjuba maga kérte, hogy ne hívják meg a válogatott edzőtáborába az orosz–ukrán háború miatt – írja a goal.com

 

 

A csatár azzal indokolta a döntését, hogy Ukrajnában családtagjai vannak, emiatt nem szeretne addig a válogatottban szerepelni és képviselni Oroszországot, amíg a háború be nem fejeződik.

Valerij Karpin keddre hívta össze a játékosokat a válogatott edzőtáborába, viszont nemcsak Artyom Dzjuba, hanem Vjacseszlav Karavajev, a Zenit jobbhátvédje is a távolmaradás mellett döntött. Karavajev azzal az okkal maradt ki, hogy szeretne formába lendülni és nem érzi magát kellően felkészültnek.

„Vasárnap telefonon beszéltünk Artyommal, akkor azt mondta, hogy továbbra is szeretne játszani a válogatottban, de jelenleg, az ukrán helyzet, és az ott élő rokonai miatt nem képes erre. Elnézést kért, valamint mondta, hogy családi okok miatt így ne hívjam meg az edzőtáborba” – nyilatkozta Karpin.

Az orosz válogatottat a FIFA és az UEFA is felfüggesztette a versenysorozataikban való részvétel alól, így Dzjubáék játék nélkül búcsúztak a 2022-es katari világbajnokság-selejtezőitől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik