Niké Liga: Adrián Gula távozik a DAC kispadjáról – hivatalos

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 13:46
null
Már nem Adrián Gula a DAC vezetőedzője (Fotó: DAC)
Már nem Adrián Gula a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC 1904 vezetőedzője – a klub pénteken szerződést bontott a 48 éves edzővel.

 

A DAC teljesítménye ebben az idényben elmarad a vártaktól. Már az első selejtezőkörben kiesett az Európa-konferencialigából és a Niké Ligában a 14. forduló után csak a 6. helyen áll.

Az ősz folyamán, a sikertelen eredmények után fel-felröppentek a hírek, hogy Adrián Gula napjai meg vannak számlálva a DAC-nál. Október végén az újonnan kinevezett sportigazgató, Gleb Platov a Csakfocinak adott interjúban kijelentette, hogy a DAC-nak kiváló vezetőedzője van, akivel ő és a klub is nagyon elégedett. Az azóta eltelt három hét alatt a dunaszerdahelyiek a bajnokságban három meccsen hét pontot szereztek és továbbjutottak a Szlovák Kupában.

Tegnap a szurkolói ankéton már sejtelmesen válaszolt Világi Oszkár tulajdonos a Gula edző személyét firtató kérdésre: „Azt vallom, ami fel van írva az akadémiánk falára: az első a klub, második a csapat, harmadik a játékos.”

Pénteken a klub a honlapján bejelentette, hogy szerződést bontott Adrián Gulával. Vele együtt távozott a csapattól az eddigi másodedző,Ladislav Kubalík, valamintMartin Kojnokerőnléti edző. Az új vezetőedző kilétéről csak annyit közölt aklub, hogy később ad tájékoztatást. Lapunk úgy tudja, hogy külföldi mester kerül aDAC kispadjára.

Adrián Gula tréner tavaly júniusban vette át a csapat irányítását, és összesen 61 tétmérkőzésen (46 a Niké Ligában, 8 az Európa-konferencialigában, 7 a Szlovák Kupában) vezette a sárga-kékeket. A2022–2023-as idényben acsapattal sokáig versenyben volt abajnoki címért, végül második lett. A legutóbbi évadban aDAC nagyon sok klubrekordot megdöntött.

A Niké Liga a jövő héten folytatódik, a DAC az utolsó helyen álló Aranyosmarótot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik