MTI 2020.05.15 13:23 Frissítve: 2020.05.16 04:02

Lok. Moszkva: Nikolics erős ellenszélben kezdhet munkához

Tiltakozóhullámot indított el a Lokomotiv Moszkva híveinek táborában a futballklub vezetésének döntése az edzőcseréről, amelynek nyomán Marko Nikolics, a Mol Fehérvár FC korábbi szakvezetője veszi át az együttes irányítását az orosz Jurij Szjomintól.

Nem lesz egyszerű dolga Nikolicsnak Moszkvában (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A vasutascsapat hivatalos honlapján csütörtökön jelentették be, hogy a 73 éves Szjominnal nem újítják meg május 31-én lejáró szerződését, s június elsejétől a 40 éves Nikolics látja el a vezetőedzői teendőket a Premjer-Liga félbeszakított bajnokságában második helyen álló „Lokónál”.

A klub honlapját elárasztották a tiltakozó üzenetek, a közösségi felületeken, de az orosz sajtóban is egymást érik a felháborodott szurkolói reakciók Szjomin eltávolítása miatt, és a szerb szakemberrel szembeni ellenséges megnyilvánulásokból sincs hiány.

„Ez az egyik legkínosabb pillanat az orosz futball történetében!” – írták a Twitter-felhasználók az igazgatótanács döntéséről, a vezetőséget a klub gyilkosának nevezve. Hasonló hangnemben megfogalmazott üzenetek tarkítják a Lokomotiv Instagram-oldalát is. Szjomin mellett szót emelt és az orosz labdarúgás korszakos alakjának minősítette őt Vitalij Mutko korábbi orosz sportminiszter és futballszövetségi elnök, s edzők, játékosok vették egymás után védelmükbe az eddigi szakvezetőt.

A nemzetközileg is ismert és elismert trénerek egyike, Valerij Gazzajev magából kikelve fogalmazott a moszkvai klub vezetőségének döntésére reagálva.

„Szjomin sok trófeát és érmet nyert az elmúlt években, akkor meg mi a váltás oka, magyarázzák meg nekem! Megértem, ha Mourinho vagy Guardiola kaliberű szakembert szerződtetnek, de hát egy ismeretlen edzőt hívtak ide... Nehezen érthető” – adott teret kifakadásának a Szport-Ekszpressz.

Marko Nikolics 2017 és 2019 között dolgozott Székesfehérváron, a csapattal bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert.

2020.11.29 16:25:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A magyar középpályás csereként lépett pályára, de emberelőnyben is csak egyenlíteni tudtak az eszékiek.

2020.11.29 16:42:36

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Holender Filip kétszer betalált és adott egy gólpasszt adott a Partizan színeiben, négy góllal kikapott a TSC.

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”