Oroszország: Marko Nikolicsot kinevezték új klubjánál – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 16:44
null
Marko Nikolics Moszkvában folytatja a munkát (Fotó: Micheller Szilvia)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer-Liga) jelenleg második helyen álló Lokomotiv Moszkva a hivatalos honlapján jelentette be, hogy június elsejétől a Mol Fehérvár FC korábbi vezetőedzője, Marko Nikolics veszi át a csapat irányítását.

 

A 40 éves tréner moszkvai szerepvállalásának lehetőségéről szerb sajtóinformációk alapján már március 12-én beszámoltunk, majd egy héttel később úgy értesültünk, hogy már pont is került Nikolics ügyének végére. Április végén a sport24.ru című orosz portálra hivatkozva arról írtunk, hogy a Fehérvár korábbi vezetőedzője évente 1.5 millió eurót kereshet majd Moszkvában. Csütörtökön aztán a Lokomotiv a hivatalos honlapján bejelentette, hogy június elsejétől Nikolics veszi át a csapat irányítását.

A közlemény arról nem tesz említést, hogy a szerb szakvezető megállapodása hány évre szól.

Nikolics a lejáró szerződésű Jurij Szjomint váltja a Lokomotiv kispadján.

"Локомотив" #StayHomeStayLoko on Twitter

Сегодня состоялось собрание Совета директоров ФК "Локомотив", на котором на пост главного тренера клуба был единогласно утвержден Марко Николич. Он приступит к выполнению своих обязанностей с 1 июня 2020 года. Желаем ему успешной работы и больших побед! https://t.co/hEDS3PhjPW



Marko Nikolics 2017 és 2019 között volt a Vidi vezetőedzője, a székesfehérvári csapattal két és fél év alatt bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert. Távozása óta Görögországban az AEK Athénnal, az Arab Emírségekben pedig az azóta Dzsudzsák Balázst is szerződtető al-Ainnal is összeboronálták, de végül Oroszországban vállalt munkát.

A Lokomotiv Moszkva a 22. forduló után félbeszakadt orosz élvonal tabellájának 2. helyén áll, kilenc ponttal lemaradva az éllovas Zenit mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik