M. D. 2020.05.14 16:44 Frissítve: 2020.05.16 01:19

Oroszország: Marko Nikolicsot kinevezték új klubjánál – hivatalos

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer-Liga) jelenleg második helyen álló Lokomotiv Moszkva a hivatalos honlapján jelentette be, hogy június elsejétől a Mol Fehérvár FC korábbi vezetőedzője, Marko Nikolics veszi át a csapat irányítását.

 

Marko Nikolics Moszkvában folytatja a munkát (Fotó: Micheller Szilvia)

 

A 40 éves tréner moszkvai szerepvállalásának lehetőségéről szerb sajtóinformációk alapján már március 12-én beszámoltunk, majd egy héttel később úgy értesültünk, hogy már pont is került Nikolics ügyének végére. Április végén a sport24.ru című orosz portálra hivatkozva arról írtunk, hogy a Fehérvár korábbi vezetőedzője évente 1.5 millió eurót kereshet majd Moszkvában. Csütörtökön aztán a Lokomotiv a hivatalos honlapján bejelentette, hogy június elsejétől Nikolics veszi át a csapat irányítását.

A közlemény arról nem tesz említést, hogy a szerb szakvezető megállapodása hány évre szól.

Nikolics a lejáró szerződésű Jurij Szjomint váltja a Lokomotiv kispadján.

"Локомотив" #StayHomeStayLoko on Twitter

Сегодня состоялось собрание Совета директоров ФК "Локомотив", на котором на пост главного тренера клуба был единогласно утвержден Марко Николич. Он приступит к выполнению своих обязанностей с 1 июня 2020 года. Желаем ему успешной работы и больших побед! https://t.co/hEDS3PhjPWMarko Nikolics 2017 és 2019 között volt a Vidi vezetőedzője, a székesfehérvári csapattal két és fél év alatt bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert. Távozása óta Görögországban az AEK Athénnal, az Arab Emírségekben pedig az azóta Dzsudzsák Balázst is szerződtető al-Ainnal is összeboronálták, de végül Oroszországban vállalt munkát.

A Lokomotiv Moszkva a 22. forduló után félbeszakadt orosz élvonal tabellájának 2. helyén áll, kilenc ponttal lemaradva az éllovas Zenit mögött.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.