Liga 2: edzőváltás után győzött a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.18. 14:10
null
Bajkó Barna irányította a Csíkszeredát (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Győzelemmel kezdte a román másodosztály alsóházi rájátszását az ismét edzőt váltó FK Csíkszereda, a székelyföldi csapat hazai pályán verte meg 2–0-ra a Liga 2 legjobb védelmével büszkélkedő Slatinát.

A Csíkszereda kispadján Bajkó Barna másodedző ült, így a szurkolók számára közvetlenül a mérkőzésen derült ki, hogy a klub máris menesztette a januárban érkezett, de három találkozón csupán egy pontot szerző német Werner Bürgert. Hétfőtől pedig már Ilyés Róbert lesz a vezetőedző, aki az elmúlt négy évben az élvonalbeli Sepsi OSK másodedzője volt.

A 49 éves, csíkszeredai születésű Ilyés 365 élvonalbeli mérkőzésen 71 gólt szerzett a Foresta Suceava, az Astra Ploiesti, a Rapid, az FC Brassó és a marosvásárhelyi ASA színeiben, a bukaresti csapattal egy bajnoki címet és két Román Kupát nyert. 2013 és 2017 között az FK játékos-edzője volt a negyed-, majd harmadosztályban.

A rájátszás első mérkőzésén végig a szeredai csapat kezdeményezett, de az első félidő számos pontrúgásából még nem születtek nagy helyzetek. A vezetéshez egy kezezés miatt megítélt és szerencsésen értékesített büntető kellett a második játékrész elején: Kovács Lóránt középre, léc alá lőtt labdája a vendégkapus kezéről pattant a bal felső sarokba. A másodikat a csereként beállt játékosok hozták össze: Marvin Schieb balról érkező beadását a védőjéről leforduló Ignas Kruzikas lőtte be.

LIGA 2, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS
A-CSOPORT, ELSŐ FORDULÓ
FK Csíkszereda–CSM Slatina 2–0
(Kovács L. 54. – 11-esből, Kruzikas 84.)

Az állás: 1. Slobozia 31 pont, 2. Csíkszereda 29, 3. Sellenberk 27, 4. Slatina 27.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik