Liga 1: sorozatban negyedszer román bajnok a CFR

Vágólapra másolva!
2021.05.18. 22:47
null
Újra bajnok a CFR (Fotó: Riti József Attila)
Zsinórban negyedszer lett román bajnok kedd este a CFR, a kolozsvári együttes összességében hetedik aranyérmét nyerte, amellyel a legsikeresebb vidéki csapattá vált.

A CFR úgy lépett pályára a rájátszás utolsó előtti fordulójában Botosani-ban, hogy győzelemmel előnye behozhatatlanná válik a FCSB-vel szemben. Az erdélyi együttes ennek megfelelően uralta a zuhogó esőben, nehéz pályán játszott találkozót, ám helyzetei sokasága ellenére egy szerencsés góllal nyert: Andrei Burca fejese után a hazai balhátvéden, Alexandru Tiganasun változtatott irányt a labda, és csorgott a bal alsó sarokba, miközben Eduard Pap kapus jobbra vetődött. A Liga 1 legjobb védelme ezt követően sikeresen verte vissza az utolsó percek hazai rohamait és biztosította be az aranyérmet.

A trófeát és az érmeket csak a jövő héten, a FCSB elleni hazai mérkőzésen kapják meg a kolozsváriak, a Progi Liga arra hivatkozva nem vitte el őket Botosani-ba, hogy majd otthon díjazzák a bajnokot.

A CFR bajnoki címe egyben Edward Iordanescu első nagy edzői sikere is. A korábbi szövetségi kapitány, Anghel Iordanescu fia december elején vette át a csapatot az előző három bajnokságot megnyerő Dan Petrescutól, és az akkor hatpontos hátrányt hatpontos előnnyé változott a FCSB-vel szemben.

LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
FC Botosani–CFR 0–1
(Tiganasu 53. – öngól)
Az állás:
1. CFR 51, 2. FCSB 45, 3. Sepsi OSK 37, 4. Universitatea Craiova 37

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik