K. D. 2020.11.03 18:20 Frissítve: 2020.11.03 19:13

Játékossors: elege lett a trollokból, 22 évesen visszavonul

Váratlan döntésre szánta el magát az ausztrál U-válogatott, legutóbb az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Melbourne Victory együttesét erősítő Josh Hope: a középpályás 22 évesen felhagy a profi futballal!

 

Hope 17 évesen került a Melbourne Victoryhoz, ahol előbb az U23-as csapatban, majd a „nagyok” közt is bemutatkozhatott, a 2019–2020-as idényben pedig már 10 bajnokin kapott lehetőséget.

Az ausztrál sajtóhírek szerint Hope az idény végén még feljebb léphetett volna, ugyanis két olyan élvonalbeli csapat is bejelentkezett érte, ahol alapember lehetett volna.

A középpályás azonban úgy döntött, 22 évesen inkább visszavonul, az okokat pedig egy Instagram-posztban fejtette ki.

Josh Hope nem bírta tovább, inkább visszavonult, mint hogy beleőrüljön (Fotó: AFP)

„Soha nem gondoltam, hogy leírom ezeket a sorokat, most mégis itt tartunk” – kezdte írását Hope.

„Amióta az eszemet tudom, a futball része volt az életemnek, és imádtam. De most eljött az idő, hogy befejezzem. A szorongás, ami ezzel az egésszel jár, egyszerűen őrület. Sokáig nem beszéltem erről, de azt vettem észre, lassan, de biztosan rányomja a bélyegét az egész életemre. A kritika a sporttal jár, de amit én kaptam, az egyszerűen könyörtelen volt” – bukott ki a futballista.

„Mi nem csak szereplők vagyunk, akiket a tévében látsz, hanem emberek, olyanok, mint bárki más. A hármas sípszóval nem ér véget a harc, folyamatosan küzdenünk kell azokkal, akiknek elvileg támogatniuk kellene. És nem a futballról beszélek, azt megértem, viszont mikor már a bőrszín, a haj- vagy a beszédstílus a probléma… Tudom, ez egy kegyetlen világ, de ha ez a jövőnk, akkor inkább nem szeretnék a részese lenni” – írta Hope.

 


A középpályás nem zárta ki, hogy egy nap visszatér majd a pályára, de elmondása szerint a rengeteg kritika és megalázás után jelenleg nincs olyan állapotban szellemileg, hogy úgy tudjon játszani, ahogy szeretne.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.