K. Zs.
2022.11.29 14:23 Frissítve: 2022.11.29 15:00

Hollandia: újra edzésbe állt a válogatott futballista, megnézi, visszatért-e a játékkedve

Ha egyelőre csak a saját edzésprogramját követve is, de újra egy profi klubnál, a Vitesse-nél tréningezik Davy Pröpper. A 19-szeres holland válogatott játékos az év elején arra hivatkozva jelentette be visszavonulását, hogy megcsömörlött a profi futballtól.

Davy Pröpper 2019 szeptemberében, az egyik utolsó válogatott mérkőzésén (Fotó: AFP)

A 31 éves Davy Pröpper minden kötelezettség nélkül kapott edzéslehetőséget profi karrierje első klubjánál, a Vitesse-nél, amelynek kötelékében 2010 januárjában mutatkozott be a holland élvonalban.

„Mint klubunk korábbi nagyra értékelt játékosát, természetesen nagy szeretettel fogadtuk Davyt – idézi a klubhonlap Benjamin Schmedest, az arnhemi csapat technikai igazgatóját. – Boldogan nyújtunk neki lehetőséget arra, hogy ismét belekóstoljon a labdarúgásba. Nincs időbeli korlát, nyugodtan készülhet, biztosítjuk a hátteret ahhoz, hogy felmérje, vonzza-e még a hivatásszerű futball. Egyedül az számít, hogy benne milyen válasz születik erre a kérdésre.”

Januárban írtuk meg, hogy a 19-szeres holland válogatott játékos, aki utoljára 2019 novemberében szerepelt a nemzeti együttesben, a visszavonulás mellett döntött, mert úgy érezte: már nem tud lelkesedni a labdarúgásért.

„Amikor külföldön éltem, fokozatosan elveszítettem a játék iránti szeretetemet – idézte akkor a BBC Pröppert. – Nehéz volt betartanom azt a fajta fegyelmet, amely ahhoz szükséges, hogy a legjobbamat nyújthassam, és hogy a hektikus futballprogram szabályozza az életemet. A pandémia, s abból fakadóan a rokonok és a barátok látogatásának hiánya sem tett jót nekem. Reméltem, hogy a PSV-nél újra felfedezem a labdarúgás örömeit, de nem így történt, nem érzem már jól magam a futball világában. Nem akarok ennek többé a részese lenni. Karácsony előtt hoztam meg a végső elhatározást, hogy befejezem a pályafutásomat, utána megkönnyebbülést éreztem, ezért tudom, hogy jól döntöttem.”

Pröpper 162 tétmérkőzést játszott a Vitesse-ben 2010 és 2015-között, két PSV-idény után négy éven át az angol élvonalbeli Brighton and Hove Albionban játszott (2017–2021), ezt követte néhány hónap ismét a PSV-ben az idén januári búcsúig.


 

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.