Hollandia: az Ajax nyerte a PSV elleni rangadót és ismét élre állt

Vágólapra másolva!
2022.01.23. 16:40
null
Az Ajax mezőnyfölénye végül egygólos sikert ért (Fotó: AFP)
Az Ajax idegenben 2–1-re nyert a PSV Eindhoven ellen a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) csúcsrangadóján. Az amszterdamiak sikeréhez Nusszair Mazraui támadókat megszégyenítő bombája kellett. A PSV a vereségével visszacsúszott a tabella második helyére, a ligát a 15. fordulót követően ismét az Ajax vezeti. 

 

Ha az első félidő nem is volt túl eseménydús, a mérkőzésen végig az Ajax akarata érvényesült jobban. A vendégcsapat a 34. percben a Leipzigtől visszakölcsönzött Brian Brobbey találatával szerzett vezetést – mindössze a második kaput eltaláló labdából a meccsen. A második játékrész elején Mario Götze egyenlített, de a német világbajnok hajszálpontos lövése csak rövid időre hozta vissza a meccsbe a hazaiakat... A 74. percben egy a bal szélen kibontakozó akció végén a 16-os előterében szabadon érkező Mazraui szánta el magát lövésre, és 20 méterről védhetetlenül bombázott a jobb felsőbe, megszerezve a három pontot Erik ten Hag csapatának (1–2).

Az Ajax a 16. fordulóban, az AZ Alkmaartól elszenvedett 2–1-es vereséggel csúszott a második helyre, ám most, a PSV elleni rangadó megnyerésével visszavette a vezetést az eindhoveniektől. Döbbenetes, de a holland rekordbajnok 20 találkozó alatt mindössze öt(!) gólt kapott, miközben 61-szer vette be az ellenfelei kapuját.

HOLLAND EREDIVISIE
20. FORDULÓ
PSV Eindhoven–Ajax 1–2
(Götze 53., ill. Brobbey 34., Mazraui 74.)

Az élmezőny
: 1. Ajax, 48 pont (61–5), 2. PSV, 46 pont (48–26), 3. Feyenoord 42 pont (46–19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik