T. D.
2019.11.17 18:52 Frissítve: 2019.11.17 19:56

Franciaország: Benzema kifakadt, másik országért játszana

Csalódottan üzent a Twitteren Karim Benzema, a Real Madrid francia labdarúgója. Az utóbbi időben remek formában futballozó csatár azt kéri, ha már a francia válogatottban nem léphet pályára, engedjék másik nemzeti csapatban játszani.

Benzema 2015 óta nem lépett pályára a francia válogatottban, de még nem tenne pontot a történet végére (Fotó: AFP)


Benzema válogatottsága azért került most újra nyilvánosság elé, mert klubedzője, Zinédine Zidane nemrég kijelentette, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitánynak újra meg kellene hívnia őt a nemzeti csapatba. Erre reagálásként Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke az RMC Sportnak elmondta: Benzema remek képességű játékos, aki hétről hétre bizonyít a Real Madridnál, ám a francia válogatottal való kalandja véget ért.

Erre reagált Benzema, aki idáig abban a reményben élt, hogy az elnök nem szól bele a szövetségi kapitány döntéseibe, és hogy ő maga az egyetlen, aki véget vethet válogatott karrierjének. Majd megjegyezte:

„Ha valóban itt a vége, akkor hadd játsszak egy olyan országért, ahol erre lehetőségem van!”

A Real Madrid játékosának szülei származása miatt Algériában játszhatott volna korábban. Mielőtt először játszott volna a felnőttek között a franciáknál, az algériaiak megkeresték, ám kijelentette, hogy bár az afrikai országot is szereti, csak Franciaországot szeretné képviselni a futballban.

Mint ismert, Benzema a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt került ki a nemzeti csapatból.

Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől. Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta nem kapott meghívót Deschamps szövetségi kapitánytól. Így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint a tavalyi, francia győzelemmel végződő oroszországi világbajnokságról is lemaradt.

Karim Benzema on Twitter

Noël je croyais que vous n'interfériez pas dans les décisions du sélectionneur!Sachez que c'est moi et moi seul qui mettrait un terme à ma carrière internationale. Si vous pensez que je suis terminé, laissez moi jouer pour un des pays pour lequel je suis éligible et nous verrons.


 

 

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.10.02 10:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiektől szenvedte el első vereségét az idényben az újonc, Varga Roland debütált.

2022.10.01 14:40:08

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos három pontot szerzett a Dunaszerdahely, amely tíz hónap után nyert újra bajnokit idegenben.

2022.10.01 14:23:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem tudta most meglepni a zágrábi csapat az eszékieket, akik meg sem álltak négy gólig a Lokomotiva ellen.