FFT, B. Z. 2021.09.17 09:12 Frissítve: 2021.09.17 09:53

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin októberi száma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 139., avagy 2021. októberi száma!

A tartalomból

A címlapon az európai kupák csoportkörében még érdekelt magyar labdarúgók közül Dibusz Dénes és Szoboszlai Dominik.
• Előbbi az Európa-liga-csoportkörös Ferencváros kapusa. Azé a Ferencvárosé, amely immár Kelet-Közép-Európa szűk elitjéhez tartozik, miután zsinórban harmadszor BL- vagy El-csoportkörös. És az építkezés folytatódik.
• Utóbbi pedig annak az RB Leipzignak a játékosa, amely az egyetlen BL-csoportkörös csapat, amely magyar labdarúgókat is foglalkoztak. Mindjárt hármat is: Szoboszlain kívül Gulácsi Pétert és Willi Orbánt. A Bundesliga-ezüstérmes igencsak „belehúzott” a BL-sorsoláson: csoportellenfele a Manchester City, a PSG és a Bruges is.

Az ellenfelek egyike, a Manchester City a nyáron épp Premier League-rekordot jelentő összegért szerződtette Jack Grealisht, aki már annak ellenére Anglia kultikus hőse, hogy az Európa-bajnokságon csak egyszer volt kezdő.

Grealish szeret cselezni, de ez a játékelem mintha egyre ritkább lenne a pályákon. Az FFT összegyűjtötte az elmúlt évtizedek legnagyobb cselgépeit.

A Kérdezd meg pacekba! rovatban ezúttal a Fradi El-csoportellenfelének, a Real Betisnek a vezetőedzője, Manuel Pellegrini válaszolt az olvasók kérdéseire. Hogyan élte meg, hogy tudta, Pep Guardiola érkezik a helyére a Manchester Citynél? Mennyire győzte meg az akkor még fiatal Declan Rice a West Hamben? Hogyan szerezte meg a Citynek Kevin De Bruynét? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a chilei szakember.

Se Cristiano Ronaldo, se Lionel Messi, se Neymar… Hosszú idő után a sztárok hiányától szenved a spanyol bajnokság. Vajon rövid krízisről van szó, vagy elhúzódó válság elé néz a La Liga?

Ez a kérdés foglalkoztatja a Bundesliga 2-be kieső Schalke 04 szurkolóit is. A FourFourTwo Gelsenkirchenbe látogatott, hogy megnézze, hogyan viselik a helyiek a tradicionális nagycsapat alázuhanását a mélybe.

Ötven évvel ezelőtt bemutatkozott a Liverpoolban egy cingár fiú, aki a negyedosztályból érkezett – majd történelmet írt. Ő Kevin Keegan. A legendája kimeríthetetlen. Az FFT megpróbálta összegyűjteni az eddig el nem mesélt sztorikat a Hatalmas Egérről.

Szíria U20-as válogatottjának egykori kapusa 2019 júniusában életét vesztette népe Bassár el-Aszad rendszere elleni elkeseredett harcában. Abdul Baszet al-Szarut milliók szemében hős, aki az igazságért harcolt, mások szerint viszont veszélyes flörtbe kezdett az Iszlám Állammal. Íme, a hihetetlen története!

A Döglött akták rovatban Veszprémi Linda ezúttal azt bizonyítja, hogy nincs új a nap alatt: a rákosista hatalom az 1940-es évek végén pont ugyanúgy próbálta elhallgattatni a lelátó népét, mint most az UEFA és a FIFA – avagy örökzöld sláger a kettős mérce.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: Kása Ferenc Bécsben élő autókereskedő a labdarúgás mellett a teljes magyar sportvilágot lefedte üzleti tevékenységével. Több volt egyszerű neppernél. Sokkal inkább bizalmas jó barát a vasfüggöny túloldalán, aki devizát őrzött meg, pénzt váltott, és intézte külföldön a magyarok ügyes-bajos dolgait.

2021.10.27 11:02:35

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Nemrég Edmundo beszélt arról a napról, amelyre úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna.

2021.10.26 23:29:18

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Egész pályafutásom során a tanulási iránti vágy segített rajtam a legtöbbet.« Ahogyan Cristiano Ronaldo vagy Robert Lewandowski, Mohamed Szalah is felmérte, miben, milyen sorrendben kell előrelépnie, és haladt becsülettel.

2021.10.25 16:01:57

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Továbbra sem megy a sepsiszentgyörgyieknek, de egy nagyon furcsa gól is kellett a CFR-sikerhez.

2021.10.24 15:19:40

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)

Hahn János büntetőt hibázott, de Andzouana góljával győzött a Dunaszerdahely.

2021.10.24 12:15:37

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

A listavezető vendégeknél nem volt ott a keretben a magyar válogatott Holender Filip.