Felkészülés: Anglia simán legyőzte Írországot

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 23:00
null
Harry Maguire (balra) és Jadon Sancho is gólt szerzett az első félidőben az angol csapatban (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott hazai pályán 3–0-ra legyőzte Írországot a két csapat csütörtök esti felkészülési mérkőzésén. Eközben az angolokhoz hasonlóan Eb-résztvevő Wales gól nélküli döntetlent játszott vendégével, az Egyesült Államokkal.

A Pope – James, Keane, Maguire, Mings – Saka, Mount, Winks – Sancho, Calvert-Lewin, Grealish kezdőcsapattal felálló angol válogatott a 18. percben szerezte meg a vezető gólt: egy röviden tisztázott szöglet után Harry Winks emelt középre a jobb oldalról, és Harry Maguire a kapuba fejelt(1–0).

Egy kis stat: Maguire a második gólját szerezte a válogatottban, és 1980 óta ő az első angol csapatkapitány, aki gólt szerez Írország ellen (negyven éve Kevin Keegan talált be).

Nem sokkal később Jadon Sancho növelte az előnyt takarásból leadott lapos lövéssel (2–0), és ha hiszik, ha nem, 1999 óta ő az első labdarúgó, aki nem angliai klub játékosaként szerzett gólt az angol válogatott színeiben a Wembleyben. (Akkor a Real Madridot erősítő Steve McManaman talált be Luxemburgnak.)

A második félidőre is maradt gól: az 55. percben Bukayo Saka harcolt ki 11-est, amelyet Dominic Calvert-Lewin váltott gólra. 3–0

A 73. percben pályára lépett a dortmundi Jude Bellingham is, aki a maga 17 évével és 136 napjával az angol válogatott történetének harmadik legfiatalabb debütánsa lett a csúcstartó Theo Walcott (17, 75) és Wayne Rooney (17, 111) után.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
ANGLIA–ÍRORSZÁG 3–0 (2–0)
London,
Wembley
G: Maguire (18.), Sancho (31.), Calvert-Lewin (55. – 11-esből)
WALES–EGYESÜLT ÁLLAMOK 0–0
Swansea

SZINTÉN CSÜTÖRTÖKÖN, DE KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
MOLDOVA–OROSZORSZÁG 0–0
Chisinau
BOSZNIA-HERCEGOVINA–IRÁN 0–2 (0–0)
Szarajevó
G:
Rezaei (46.), Gajedi (90+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik