Európai Szuperkupa: orvosok a lelátón és szigorú szabályok

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 14:28
null
Orvosok és nővérek is lesznek a Puskás Aréna lelátóján (Fotó: Szabó Miklós)
Az UEFA ötszáz magyar egészségügyi dolgozót meghív a szeptember 24-én a Puskás Arénában rendezendő európai Szuperkupa-mérkőzésre.

Csányi Sándor és Aleksander Ceferin, az MLSZ illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy az elmúlt időszakban önfeláldozó munkát végző magyar egészségügyi dolgozók számára különítsenek el legalább 500 belépőt a budapesti döntőre.

Az UEFA hétfőn nyitotta meg a jegyigénylési fázist, amely szerda 18 óráig tart, s 14 ezer magyar futballrajongó számára kínál lehetőséget a meccs megtekintésére a helyszínen.

A nemzetközi szövetség szigorú pontokba szedte, milyen rendkívüli viselkedést vár el a helyszínre látogatóktól.

Ilyen, hogy mindenki tartsa az előírt másfél méteres távolságot a másik szurkolótól; a stadionon belül állandóan viseljen maszkot, amely az orrát és a száját is eltakarja; fertőtlenítsen és mosson kezet, amikor tud. A stadion bejáratánál kötelező lázmérés lesz, akinél 37.7 foknál melegebb testhőmérsékletet mérnek, nem mehet be. Attól is megtagadják a belépést, akin láthatóak a koronavírus tünetei (száraz köhögés, láz, nehézlégzés, fejfájás, torokfájás, orrfolyás, végtagfájdalom, szaglás vagy ízlelés elvesztése, hányinger, hasmenés), és nem tudja igazolni, hogy azokat más betegség (például allergia) okozza.

A lelátón csak azok ülhetnek egymás mellé, akik egy csomagban veszik a jegyeket, egyébként kizárólag a kijelölt székekre lehet ülni.

Az európai Szuperkupa-mérkőzést szeptember 24-én 21 órától játssza a BL-győztes Bayern München és az El-győztes Sevilla a budapesti Puskás Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik