H. Á., V. GY. 2021.05.10 21:27 Frissítve: 2021.05.11 08:21

Edzősors: Holnaptól nem én vagyok a Panathinaikosz edzője – Bölöni

„Holnaptól már nem én vagyok a Panathinaikosz edzője, az utolsó két bajnoki mérkőzésen már más irányítja a csapatot” – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a 68 éves erdélyi szakember, Bölöni László. A szakvezető távozása nem először kerül szóba, korábban görög és román sajtóhírek többször is a menesztéséről szóltak.

 

Bölöni vasárnap ült utoljára a Panathinaikosz kispadján? (Fotó: Imago)

Bölöni Lászlót 2020 októberében nevezték ki a Panathinaikosz vezetőedzőjének, a jó kezdés után azonban elmaradt az eredményes folytatás. A csapat kettős vereséggel búcsúzott el a Görög Kupától a negyeddöntőben, a bajnokságban pedig a rájátszás eddigi nyolc meccséből csak egyet nyert meg, a legutóbbi hat mérkőzéséből három döntetlen és három vereség a mérlege.

Az elmúlt hétvégén hazai pályán az AEK Athéntól elszenvedett veresége azt is jelentette, hogy a csapat biztosan nem szerepel a következő idényben a nemzetközi kupaporondon, miután két fordulóval a vége előtt az 5. helyen állva hat pont a lemaradása az Európa-konferencialiga selejtezőjében indulásra jogosító negyedik helyen álló AEK mögött.

„Holnaptól már nem én vagyok a Panathinaikosz edzője, az utolsó két bajnoki mérkőzésen már más irányítja a csapatot” – közölte szűkszavúan Bölöni hétfőn este a Nemzeti Sporttal.

Bölöni távozását alátámasztani látszanak, segítője, ifj. Szergej Kuznyecov – akinek az édesapja annak idején a Ferencváros Bajnokok Ligájában szereplő csapatának is tagja volt, s maga is ferencvárosi nevelésű – által mondottak is.

„Bölöni Lászlóval érkeztem a klubhoz, vele együtt is távozom” – fogalmazott lapunknak a 38 éves ukrán-magyar állampolgárságú szakember, aki játékosként 9 mérkőzésen egy gólig jutott a Ferencváros felnőttcsapatában 2001 és 2003 között.

Noha a magyar szakember távozásának egyelőre a görög sajtóban nincs nyoma, nem keltene nagy meglepetést – főleg azt követően, hogy a vasárnap este elvesztett mérkőzés 23. percében azt rögzítették a találkozót közvetítő kamerák, hogy Bölöni a kispadon ülve telefonál, miközben az AEK vezetőedzője, Manolo Jiménez instruálja a játékosait az oldalvonal mellől…

Márpedig az álmoskönyvek szerint a kispadról csapatom meccse közben telefonálni vezetőedzőként sok mindent jelenthet, de hosszútávú munkakapcsolatot biztosan nem…

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”

2021.06.10 13:45:40

Minden más foci nemzetisport.hu

16 mozgatható LED-oszlopon lehet megmutatni a mérkőzések jeleneteit és a beszélgetések háttereit. (x)

2021.06.09 19:37:52

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

„Szalai!... Vezet Magyarország!... Stieber a tizenhatoson belül, lövés, gól!... Eldőlt a mérkőzés!”