Eb 2020: Bilbao helyett Sevilla lehet az egyik helyszín

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 15:05
null
A La Cartuja Stadionban is rendezhetnek Eb-meccseket (Fotó: AFP)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) felajánlotta a sevillai La Cartuja Stadiont arra az esetre, ha az európai szövetség kizárja a bilbaói létesítményt a június 11-én kezdődő Európa-bajnokság helyszínei közül.
A helyi média erről szóló értesüléseit pénteken erősítette meg az RFEF az AP hírügynökségnek.

A spanyol szövetség múlt héten jelentette be, hogy a Baszkföld északi részén a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések lehetetlenné teszik, hogy Bilbaóban nézők előtt tudjanak mérkőzéseket rendezni az Eb-n. Jelenleg Spanyolország egész területén zárt kapus futballmeccseket lehet csak tartani.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott Eb helyszínei közül kilenc már biztosította az UEFA-t arról, hogy lehetnek majd nézők az összecsapásokon. A magyar szövetség és Budapest egy héttel ezelőtt azt közölte, az a cél, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Az UEFA tájékoztatása szerint München, Bilbao és Dublin jövő hétfőig haladékot kapott arra, hogy közölje a nézők beengedésére vonatkozó elképzelését annak érdekében, hogy rendező maradhasson. A Bilbao-Sevilla cserével kapcsolatos UEFA-döntés várhatóan rövid idő alatt megszületik.

A spanyol Király-kupa döntőjét szombaton – zárt kapuk mögött – éppen a sevillai La Cartuja Stadionban rendezik. A létesítmény az andalúziai regionális kormány tulajdonában van, és 60 ezer néző befogadására alkalmas.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik