DUDUCZ TIBOR (Zsolna) 2020.03.01 19:24 Frissítve: 2020.03.01 19:51

Dunaszerdahely: javuló játék és döntetlen Zsolnán

A harmadik helyen álló DAC a Fortuna Liga 21. fordulójában 2–2-es döntetlent ért el idegenben a második helyen álló Zsolnával szemben, így megmaradt a két csapat közötti négypontos különbség.

Fotó: Duducz Tibor

 

Mint várható volt, a hét közben érkező Németh Krisztián a kispadon kezdett, és a rózsahegyi kiállítás után kapott egymeccses eltiltás miatt Schäfer András csak a lelátóról figyelte az eseményeket. Egy harmadik magyar légiós, Kalmár Zsolt vezette ki a dunaszerdahelyi csapatot, és Vida Máté sem hiányzott a vendégcsapat kezdőjéből.

A fogadtatás a zsolnai stadionban nagyon „szívélyes” volt. „Na repre prišli ste a slovenské vlajky pálili ste, aj na vás dôjde čas, keď rozdupeme vás!– állt egy drapérián a felirat a hazaiak táborában. Magyarul azt jelenti: „A válogatott mérkőzéseken szlovák zászlókat égettetek, eljön az idő, amikor szétrúgunk benneteket!Majd amikor a DAC-tábor elénekelte a magyar himnuszt, és jött a „Ria-ria, Hungária! rigmus, a zsolnai tábor „J...ť DAC (B.... meg a DAC-ot) felkiáltásokkal válaszolt. A zsolnai stadionban kilátogató kétezerhétszáz drukker vastapssal jutalmazta a hazai rigmust...

A dunaszerdahelyiek szervezettebben, tudatosabban, aktívabban kezdtek, mint az első két tavaszi meccsen. Nem engedték kibontakozni a Zsolnát, amely a harmadik legtöbb gólt szerezte a Fortuna Ligában. És negyedóra játék után megszerezték a vezetést. Divkovic bal oldali elfutása és beadása után Eric Ramírez jól érkezett, és már vezetett is a DAC (0–1) – 313 perc után szerzett gólt a sárga-kék csapat a szlovák ligában. Továbbra is tetszetősen, aktívan játszott a vendégcsapat, és a 32. percben ismét gólt szerzett. Gyönyörű, gyors akció végén ismét Ramírez volt eredményes (0–2). Nagy volt az öröm a hatvanhárom lelket számláló dunaszerdahelyi szektorban.

Mindazt, amit a DAC az első félidőben szemre tetszetős játékkal kidolgozott, a fordulás után nyolc perc alatt elvesztette. A kétméteres Filip Balaj volt kétszer eredményes (2–2). Nemsokára Vida Máté cserét kért: „Elővigyázatosságból, mert belenyilallt a fájdalom a lábamba egy pillanatra” – mondta lapunknak a magyar játékos. Mivel újabb gól nem esett, maradt a 2–2.

„Először is meg szeretnénk köszönni a szurkolókat, akik eljöttek minket buzdítani, akik bíznak bennünk. Csak együtt tudunk sikeresek lenni. Remélem, továbbra is mellettünk lesznek, és szurkolnak nekünk, hisz nagy erőt tudnak nekünk adni – kezdte Kalmár Zsolt. – Ami a meccset illeti, jól játszottunk. Labdabiztosak voltunk, jól betartottuk az edző által kért taktikai utasítást. Sajnos, kiengedtük a győzelmet a kezünkből, a második félidő elején nagyon mélyen védekeztünk, magunkra húztuk a hazaiakat. Jó meccs volt, összességben jól néztünk ki, egy negatív szó nem érheti a csapatot” – mondta dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

FORTUNA LIGA, 21. FORDULÓ
MSK Zilina–DAC 2–2
DAC: Kalmár Zsolt végig a pályán volt; Vida Máté kezdett, a második félidőben lecserélték; Schäfer András eltiltás miatt nem játszott; Németh Krisztián a kispadon ült, nem állt be.

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.

2023.03.18 17:58:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Huszonhét forduló után a TSC 55 ponttal a második helyen áll.

2023.03.18 13:33:13

Minden más foci nemzetisport.hu

A horvát bajnokság 3. helyén álló eszékiek immár nyolc tétmérkőzés óta nyeretlenek.