D. T. 2020.10.22 21:28 Frissítve: 2020.10.22 21:40

DAC: nem lehetnek nézők a Slovan elleni rangadón

A ma esti szlovák kormányhatározat alapján Szlovákiában a súlyos epidemiológiai helyzet miatt október 24-én kijárási tilalom lép érvénybe, amely valószínűleg három hétig fog tartani.

Nem lesz buzdítás a DAC otthonában a Slovan ellen (Fotó: archívum)

 

A dunaszerdahelyi klub azt szerette volna elérni, hogy a szurkolók is ott lehessenek a lelátón, ezért élni kívántak a szlovákiai közegészségügyi hivatal egyik új szabályával. A szabály értelmében azok a drukkerek, akiknek friss negatív koronavírustesztjük van, beléphettek volna a stadionba. A helyi közegészségügyi hivatal október 14-én kiadott, a koronavírus terjedését megelőző intézkedéscsomagja értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek Szlovákiában azok az események, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás PCR-teszttel és eredménnyel rendelkezik. A klub döntése alapján a vasárnapi mérkőzés előtt a 2020–2021-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak a DAC díjmentesen biztosítja a teszt elvégzésének lehetőségét. Ez a meccs napján, október 25-én a Mol Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlott volna.

Nagy volt az érdeklődés a szurkolók részéről, valószínű az összes 3600 bérletes jelentkezett volna a megadott időig.

A szlovák kormány határozata azonban csütörtök este keresztbe húzta a DAC-vezetőség igyekezetét, hogy vasárnap, a Slovan elleni rangadón nézők is ott lehessenek a Mol Arénában. Északi szomszédainknál szombattól kijárási tilalom lép érvénybe. Vannak kivételek, de a focimeccs látogatása nincs közöttük.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.