M. D. 2021.07.07 13:09 Frissítve: 2021.07.07 14:13

Copa América: „Most táncoljál!” – Messi ordibált a kolumbiainak a tizenegyespárbaj közben

Lionel Messi nem felejt. „Gyerünk, most táncoljál!” – ordította korábbi barcelonai csapattársának, Yerry Minának, miután a kolumbiai középhátvéd elhibázta a maga kísérletét az Argentína elleni tizenegyespárbaj során a Copa América elődöntőjében.

 

Úgy tűnik, Lionel Messi és Yerry Mina nem között életre szóló barátságot Barcelonában (Fotó: AFP)

 

Mint arról beszámoltunk, az argentin labdarúgó-válogatott az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Kolumbiát a dél-amerikai kontinensbajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a magyar idő szerint vasárnap hajnali fináléba, amelyben a házigazda és címvédő Brazília vár rá.

A szétlövés során a feszültség szinte tapintható volt a pályán, ráadásul a zárt kapus rendezés miatt néhány esetben a játékosok szavai is hallhatók voltak egymás felé – így például Emiliano Martínezé, az argentinok kapusáé is, aki azt kiabálta Yerry Minának, a kolumbiaiak harmadik rugójának a kísérlete előtt, hogy „rémültnek látszol, úgy tűnik, félsz”. Majd hárította a középhátvéd lövését.

És Lionel Messi még csak ezután következett... A jelenleg szabadon igazolható argentin sztár hosszú másodperceken keresztül, magát többször is megismételve azzal hergelte Minát – aki Barcelonában 2018 tavaszán fél évig a csapattársa volt –, hogy azt kiabálta felé, „gyerünk, most táncoljál, most táncoljál!” (Spanyolul: Baila ahora!)

A történet nem előzmény nélküli: Mina az Uruguay elleni negyeddöntő tizenegyespárbajában értékesített kísérlete után látványos táncot lejtett. Ezzel abban az esetben nem lett volna akkora probléma, ha gólja közvetlenül továbbjutást ér, de ő csak a harmadik rúgó volt a sorban, a párbaj még folytatódott, így viszont a túlzott ünneplés tiszteletlenséget, kivagyiságot sugallt.

Messi a meccs után a három tizenegyest kivédő Martínezt méltatta: „Itt van nálunk Emi, aki egy fenomén. Bíztunk benne. Elértük a célunkat, hogy maximális meccsszámot játszhassunk, ott vagyunk a döntőben. Izgatottabbak vagyunk, mint valaha” – idézte a Goal a hatszoros aranylabdást.

A TELJES TIZENEGYESPÁRBAJ

ÍGY ÉLTE MEG MESSI A SZÉTLÖVÉST

A Copa América döntőjét vasárnap hajnali 2 órától rendezik a riói Maracana Stadionban.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
ELŐDÖNTŐ

Argentína–Kolumbia 1–1  (Lautaro Martínez 7., ill. Luis Díaz 61.) – 11-esekkel: 3–2

A másik elődöntőben
Brazília–Peru 1–0 (Lucas Paquetá 35.)

DÖNTŐ
Július 10., Rio de Janeiro (Maracaná Stadion)
vasárnap, 2.00: Brazília–Argentína

Amikor még Messi és Mina közös célokért küzdöttek… (Fotó: AFP)
2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.