Copa América: Messi parádézott, Argentína bejutott az elődöntőbe

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 08:39
null
Lionel Messi két gólpasszal és egy góllal zárt Ecuador ellen (Fotó: AFP)
Argentína Lionel Messi vezérletével 3–0-ra legyőzte Ecuadort a Brazíliában zajló Copa América negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. Ellenfele az elődöntőben az Uruguay ellen tizenegyesekkel továbbjutott Kolumbia lesz.  

Uruguay–Kolumbia 0–0 – 11-esekkel 2–4

Nem hozott gólt a mérkőzés rendes játékideje, majd a hosszabbításban sem született döntés, így jöhettek a tizenegyesek. Az uruguayiak két legnagyobb sztárja, Edinson Cavani és Luis Suárez értékesítette sajátját, de az Atlético Madrid védője, José María Giménez és Matías Vina is rontott. A túloldalon négy kísérletből senki sem hibázott, így Kolumbia 4–2-re megnyerte a tizenegyespárbajt, és bejutott az elődöntőbe.

Yerri Mina ünnneplése az értékesített tizenegyese után

Argentína–Ecuador 3–0

A torna góllövőlistáját is vezető Lionel Messi ezúttal is remekelt. Az első félidőben Rodrigo De Paulnak, a második játékrész hajrájában Lautaro Martíneznek adott egy gólpasszt, majd egy közeli szabadrúgásból maga is betalált a 93. percben (3–0). Argentína ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol Kolumbia lesz az ellenfele. Ha Messiék ott is nyernek, akkor Brazília vagy Peru jöhet szembe a fináléban.

Lionel Messi szabadrúgásgólja

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
NEGYEDDÖNTŐ

Uruguay–Kolumbia 0–0 – 11-esekkel 2–4

Argentína–Ecuador 3–0 (De Paul 40., L. Martínez 84., Messi 90+3.)
Kiállítva: Piero Hincapie (90+2., Ecuador)
Korábban
Peru–Paraguay 3–3
(Gustavo Gómez 21. – öngól, Lapadula 40., Yotun 80., ill. Gustavo Gómez 11., J. Alonso 54., Ávalos 90.) – 11-esekkel 4–3
Brazília–Chile 1–0
(Paqueta 47.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Argentína–Kolumbia
Brazília–Peru


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik