DUDUCZ TIBOR
BALOGH ANDRÁS
2023.09.23 17:53 Frissítve: 2023.09.23 21:01

Cermák ismét betalált, idegenben nyert a DAC

A Niké Liga 8. fordulójában a DAC 1–0-ra nyert a Skalica (Szakolca) vendégeként. A dunaszerdahelyiek gólját az előző mérkőzésen a Slovan ellen is betaláló Ales Cermák szerezte.    

A Skalica ellen is nyert a DAC (Fotó: Duducz Tibor)

 

NIKÉ LIGA
8. forduló
SKALICA–DAC 0–1 (
0–1)
Szakolca, Szakolcai Városi Stadion, 2102 néző. Vezette: Smolák
Skalica: Junas – Krcík, Ranko, Palacios, Rudzan (Cernek, 80.) – Másík (Moura, 80.), Nagy, Yao, Dani Alves (Gazi, 59.), Matejov (Morong, a szünetben) – Smékal (Kousal, 61.). Vezetőedző: Majernik Pavol
DAC 1904: Popovics – Andzouana, Pinto, Kasa, Csinger – Kácer, Dimun, Cermák (Herc, 71.) – Trusa (Brunetti, 88.), Gouré (Ramadan, 59.), Gavrics (Gruszkowski, 71.). Vezetőedző: Adrian Gula
Gólszerző: Cermák (43.)

ÖSSZEFOGLALÓ 

A Slovan elleni győzelem után ismét három pontot szerzett a Dunaszerdahely, ugyanis Ales Cermák góljával győzni tudott Szakolcán.

„Földön maradni, nem szabad elszállnunk” – ez volt a jelszó Dunaszerdahelyen a Slovan elleni győzelem után. Tudták a sárga-kékek, hogy ha nem sikerül eredményesnek lenniük Szakolcán, akkor leértékelődik az örök rivális elleni siker.

A cseh határ közelében fekvő város nem tartozott a kedvenc meccsszínhelyhez, a mai napig nem sikerült Szakolcán győznie a Dunaszerdahelynek. Mint később kiderült, mindez már a múlté.

Ugyan sokáig kérdéses volt izomsérülés miatt a korábbi újpesti Fernand Gouré játéka, de végül a Slovan elleni találkozó hőse vállalta a játékot. Így a dunaszerdahelyi mester Adrián Gula „a győztes csapaton ne változtass”-elv alapján a Slovant legyőző kezdőcsapatot küldte pályára.

A 2102 nézőt vonzó találkozó úgy kezdődött, mint a pozsonyiak ellen: Popovics bravúrral. A DAC kapusa Rudzan veszélyes löketét hárította a kapufa segítségével. A múlt heti folytatás azonban elmaradt. Sokáig nem akart jönni a dunaszerdahelyi gól.

A hazaiak nagyon megszervezték a védelmüket, és besűrítették a tizenhatosuk környékét. Csak elvétve próbálkoztak ellentámadásokkal, melyet a nagyszerűen teljesítő Csinger Márkkal felálló vendégvédelem hárított.

A dunaszerdahelyiek hol az egyik, hol a másik oldalon próbálkoztak, de a beadások rendre a hazai játékosokat találtak meg. Amikor pedig betörtek a tizenhatosba, akkor pontatlan volt az utolsó átadás.

Nem úgy a 43. percben. Gouré csúsztatta a labdát a jobb oldalon üresen álló Trusának, aki az alapvonaltól visszagurított a berobbanó Ales Cermáknak, aki nem hibázott.

A szünet után leült a meccs. A dunaszerdahelyiek visszavettek a lendületből, inkább a hazaiak lábán vándorolt a labda. Egy óra játék után meghűlt a vendégdrukkerek ereiben a vér. Egy lassan pattogó labdát szeretett volna Popovics lekezelni, de a lábáról a felső lécre pattant a labda. Szerencséjére…

Ugyan a vendégmester Adrián Gula hármat is cserélt, de nem bírt felpörögni a DAC. Érezte a közel kétszáz tagú vendégtábor, hogy a sárga-kéknek támogatásra van szükségek. Beleerősítettek a szurkolásba és ez majdnem meghozta a második gólt. Kétszer Ramadan és Trusa is kecsegtető helyzetet puskáztak el.

Végül, ezt nem bánták a vendégek. Megmaradt az egygólos győzelmük. 

A vendégeknél Csinger Márk végigjátszotta a találkozót, Veszelinov Dániel és Vitális Milán ma a somorjai „fakót” erősítette. 

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! EGYGÓLOS GYŐZELMET ARATOTT A DAC. 

90+2. perc: A sorfalról levágódik a labda, azonban az egyik DAC játékos a földön maradt, ápolás következik. 

90+1. perc: Ez lehet a Skalica utolsó esélye az egyenlítésre. 17 méteres távolságból jöhet a hazai szabadrúgás. 

90. perc: Legalább három perc lesz a ráadás. 

90. perc: Kousal kap sárga lapot. 

88. perc: Érkezik az utolsó változtatás. Trusát Brunetti váltja a DAC-nál. 

85. perc: A hajrára felpörög a DAC. Ezúttal Trusa lőtt, a vendégek azonban ezúttal is blokkolnak. 

84. perc: Komoly vendég helyzet. Herc is kapura rúghatná, de átengedi Ramadannak, aki tol egyet, így tisztázni tudnak a Skalica védők.

80. perc: Még két változtatás a Skalicánál. Cernek érkezik Rudzan helyett, míg Másikot Moura váltja. 

Megvan a hivatalos nézőszám: 2102 szurkoló látogatott ki a Szakolcsai Városi Stadionba, ebből több mint 100 vendég drukker.

71. perc: Kettős csere a DAC-nál. Gavrics és a gólszerző Cermák megy le, Gruszkowski és Herc jön be. 

67. perc: Meginog a vendég védelem. Dimun eladja a labdát, Kousal Yaót hozza gólhelyzetbe, de nem találja el a kaput. 

65. perc: Ígéretes helyzet a DAC előtt. Cermák külsővel tálalt a most beálló Ramadan elé, azonban mire a szír játékos kapura lőne, a partjelző lest jelez.

61. perc: Harmadik csere a Skalicánál. Smékal megy le a pályáról, Kousal a pályán helyett.

59. perc: Mindkét csapat változtat. A hazaiaknál Alves helyére Gazi érkezik, míg a DAC-ban Gouré helyett Ramadan áll be.

52. perc: Ide-oda pattog a labda, egyik csapat sem tudja hosszabb időre megszelidíteni. 

50. perc: Megy a második gólért a vendég csapat. Gorué készítette le lövésre a labdát, a hátulról érkező Kasa azonban a kapu fölé lő. 

 46. perc: A szünetben jön az első változtatás. A hazaiaknál Matejov helyére Morong áll be.

46. PERC: INDUL A FOLYTATÁS!

45+1. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ. CERMÁK GÓLJÁVAL EGYGÓLOS ELŐNYBEN A DAC.

Cermák góljával vezet a DAC (Fotó: Duducz Tibor)

45. perc: Legalább egy perc ráadás következik.

43. perc: Trusa kap labdát az oldalvonal mellett, leviszi az alapvonalig, majd laposan tálal középre, Cernák pedig magabiztosan értékesíti a ziccert. 0–1

43. PERC: GÓL! CERMÁK SZERZI MEG A VEZETÉST A DAC-NAK! 

38. perc: A Skalica állja a vendég támadásokat. Előbb Kácer elől tisztáznak, majd Kasa lövésébe lépnek bele a hazai játékosok.

36. perc:  Kiegyenlít a DAC a sárga lapok tekintetében. Gavrics révén 2–2 az állás ilyen tekintetben, gólokat nézve továbbra is 0–0.

32. perc: Trusa indul meg jobb oldalról középre, majd kapura lő, de nem tudta megfelelően leszorítani, így messze a kapu fölé száll a labda. 

30. perc: 126 DAC-szurkoló látogatott ki a mérkőzésre. A sárga mezes vendég csapat többet birtokolja a labdát, de komoly helyzet egyelőre nem volt. 

26. perc: Most a hazaiak veszélyeztetnek. Nagy küldi a szögletet követően méterekkel a kapu fölé a labdát. 

22. perc:  Továbbra is próbálkozik a DAC. Pinto ugratja ki Dimunt, azonban a következő átadás már pontatlan.

19. perc: Ezúttal Trusa nem éri el a labdát. Kácer adott erős labdát, Junas pedig jól mozdult ki kapujából.

17. perc: Trusa rúgta keresztbe a labdát a kapu előtt, azonban nem érkezik a vendégek közül senki. 

16. perc: Még egy sárga lap, ezúttal Alves kapja. 

15. perc: Pinto kapott sárga lapot. 

13. perc: Újabb bíztató vendég lehetőség. Andzouana továbbítja Trusának, aki Cermákhoz passzol, a lövést azonban hárítja Junas. 

10. perc: Gavric cselez szépen a bal szélen, majd továbbpasszol Andzouanának, aki egy sikeres csel után bepasszolja az ötösön belülre, ahol azonban nem volt DAC játékos. 

7. perc: Korán megszületik a meccs első sárga lapja, a hazai Rudzan kapja. 

6. perc: Az első DAC szögletet Cermák végzi el, de a védők kivágják a labdát. Ezt követően a cseh játékos ismételt, bal lábas lövése viszont túl mély, Junas könnyedén hárít.

4. perc: Szép lövés a hazaiaktól, amelyből kis híján gól születiett. Egy álmosnak tűnő támadás végén Rudzan tűzte kapura a labdát, Popovicsot pedig a jobb oldali kapufa menti meg, így végül nem született gól. 

2. perc: Adrian Gula előreparancsolja a DAC két belső védőjét, Kasát és Csingért egy rögzített szituációnál, melynek során Cermák adja be a labdát, de a partjelző lest int közben.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehérben, a DAC sárga mezben lép pályára. A vendégszektor is megtelt a kezdő sípszóra, nagyjából 150 szurkoló érkezett a mérkőzésre. Tökéletes időjárás van a labdarúgáshoz: enyhén felhős ég, körülbelül 20 fokos hőmérséklet.

A vendégek kezdőcsapatában kérdéses volt Goure játéka, akit a Slovan ellen kényszerűségből le kellett cserélni, azonban tudta vállalni a játékot.

A DAC a Niké Liga előző fordulójában bravúros győzelmet aratott a Slovan Bratislava ellen. A Skalica vendégeként az elmúlt négy mérkőzésen azonban két vereség mellett, két döntetlen a dunaszerdahelyiek mérlege.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SKALICA–DAC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!


 

2023.12.09 23:25:36

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Salamon Béla, a kor kiváló komikusa egyenesen szembedicsérte a ma 130 éve született Pluhár Istvánt: »Te egy temetésről is tudnál közvetíteni, ha ezt a mérkőzést ilyen szépen, sírás nélkül tudtad elbeszélni«.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.