Brazília: Robinho nemi erőszak miatt börtönbe kerülhet – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 14:33
null
Robinho akár kilenc évre is börtönbe kerülhet (Fotó: Getty Images)
A brazil igazságügy-miniszter, Flávio Dino szerdán a Bandnews rádióadónak úgy nyilatkozott, letartóztathatják a Santos, a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan korábbi labdarúgóját, a 38 éves Robinhót, akit azzal vádolnak, hogy még 2013-ban, Olaszországban megerőszakolt egy albán nőt, s akár kilenc év börtönbüntetést is kaphat.

Flávio Dino brazil igazságügyi miniszter szerdán közölte, hogy Robinho kilenc év börtönbüntetést kaphat Olaszországban egy albán nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt, ugyanakkor elmondta, a brazil kormány megtagadta, hogy kiadja a korábbi labdarúgót az olasz ügyészségnek.

„A végleges vizsgálat jogi kérdés, nem politikai. Maga a brazil alkotmány tiltja a brazil állampolgárok kiadatását” – fogalmazott Dino az r7.com szerint.

„A bűncselekményeket – bármi legyen is az – meg kell büntetni. Egy ilyen összetett ügyben csak akkor dönthetünk, ha mindent megfelelően feldolgoztunk” – tette hozzá az igazságügy-miniszter.

Az uol.com.br már arról számolt be ugyanerre az interjúra hivatkozva, hogy csoportosan elkövetett szexuális erőszak történt, s fennáll a lehetősége, hogy Robinho – és társa, az Olaszországban szintén elítélt Ricardo Falco – akár Brazíliában is letöltheti a büntetését.

Az olasz ügyészség 2022 októberében már kérte Robinho kiadatását a brazil kormánytól, de az megtagadta ezt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik