D. S. B.
2023.01.19 14:33 Frissítve: 2023.01.19 15:07

Brazília: Robinho nemi erőszak miatt börtönbe kerülhet – sajtóhír

A brazil igazságügy-miniszter, Flávio Dino szerdán a Bandnews rádióadónak úgy nyilatkozott, letartóztathatják a Santos, a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan korábbi labdarúgóját, a 38 éves Robinhót, akit azzal vádolnak, hogy még 2013-ban, Olaszországban megerőszakolt egy albán nőt, s akár kilenc év börtönbüntetést is kaphat.

 

Robinho akár kilenc évre is börtönbe kerülhet (Fotó: Getty Images)

Flávio Dino brazil igazságügyi miniszter szerdán közölte, hogy Robinho kilenc év börtönbüntetést kaphat Olaszországban egy albán nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt, ugyanakkor elmondta, a brazil kormány megtagadta, hogy kiadja a korábbi labdarúgót az olasz ügyészségnek.

„A végleges vizsgálat jogi kérdés, nem politikai. Maga a brazil alkotmány tiltja a brazil állampolgárok kiadatását” – fogalmazott Dino az r7.com szerint.

„A bűncselekményeket – bármi legyen is az – meg kell büntetni. Egy ilyen összetett ügyben csak akkor dönthetünk, ha mindent megfelelően feldolgoztunk” – tette hozzá az igazságügy-miniszter.

Az uol.com.br már arról számolt be ugyanerre az interjúra hivatkozva, hogy csoportosan elkövetett szexuális erőszak történt, s fennáll a lehetősége, hogy Robinho – és társa, az Olaszországban szintén elítélt Ricardo Falco – akár Brazíliában is letöltheti a büntetését.

Az olasz ügyészség 2022 októberében már kérte Robinho kiadatását a brazil kormánytól, de az megtagadta ezt.

 

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…