K. B. 2022.01.22 12:19 Frissítve: 2022.01.22 14:00

Brazília: Pelé újra otthon; az ESPN szerint több szervét támadja a rák

Az ESPN tájékoztatása szerint a 81 esztendős Pelét a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházba szállították, ahol két napig vizsgálták, milyen mértékben terjedt el a rák a szervezetében, s felmérték a jelenlegi állapotát – a portál közlése szerint a háromszoros világbajnokot csütörtökön hazaengedték, de továbbra is szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés alatt áll.  

Az orvosok szerint Pelé állapota stabil (Fotó: AFP)

 

Pelénél szeptemberben diagnosztizáltak először tumort (a vastagbelében), azonnal megoperálták, majd hetekig az intenzív osztályon kezelték, ahonnan október elején hazaengedték, miután javult az állapota. A klasszist december közepén ismét az Albert Einstein-klinikára szállították, ahol kemoterápiás kezelést kapott – a hónap végén hazamehetett.

Az ESPN meg nem erősített információi szerint a rák Pelé máját és tüdejét is támadja. A most tartott kétnapos kezelés és vizsgálat után megállapították, hogy Pelé állapota stabil, szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés mellett otthon tartózkodhat. Az ESPN szerint az orvosokat főként a májban talált tumor aggasztja, mert azt műtéttel nem lehet eltávolítani. Minden erejükkel azért küzdenek, hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését.

A Reuters beszámolójából kiderül, a Sao Pauló-i klinika a közleményében nem említett a vastagbéldaganaton kívül másikat. Pelé menedzsere nem erősítette meg, de nem is cáfolta az ESPN értesülését. 

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.

2022.05.12 20:15:39

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bár a harcoknak sajnos nincs vége, ők már újra játszanak.

2022.05.12 14:38:07

Minden más foci LÁNDORI BALÁZS

Stefan Effenberg: A kanapén feküdtem, miközben a feleségem az igazgatósággal tárgyalt.