K. T. I.
2021.12.07 20:36 Frissítve: 2021.12.07 21:03

Belgium: Bernd Storck lett a Genk vezetőedzője – hivatalos

Bernd Storck a belga labdarúgó-élvonal 8. helyén álló KRC Genk vezetőedzőjeként folytatja karrierjét – számolt be a megállapodásról a klub hivatalos honlapja. A bejelentés szerint – a labdarúgás világában szokatlan módon – határozatlan idejű szerződést kötöttek a felek.

A KRC Genk hivatalos honlapja így üdvözli az új trénert

 

A Genk bejelentésében arra is kitért, hogy Storck már korábban is volt jelölt a csapat kispadjára, ám az egyezség anno nem jött létre. Alighanem 2019 nyarára utaltak, amikor a szintén belga Royal Excel Mouscront előbb az élvonalban tartó, majd szerződése lejártával onnan távozó németet a több helyi lap is összeboronálta az együttessel. 

Az 58 esztendős szakember legutóbb Dunaszerdahelyen, a DAC-nál edzősködött, április óta nem volt csapata. 

Storck játékosként a VfL Bochumnál és a Borussia Dortmundnál töltötte a legszebb éveit, edzői karrierjét is hazájában, Németországban kezdte: volt a Stuttgart, a Hertha, a Wolfsburg és a Dortmund másodedzője is. Később Kazahsztánban dolgozott klubedzőként és szövetségi kapitányként, de megfordult az Olympiakosz utánpótlásában is, mielőtt Magyarországra került, ahol előbb sportigazgató és az U20-as válogatott szövetségi edzője volt az MLSZ megbízásából, majd Dárdai Pál utódja lett a felnőttválogatottnál. Utóbbival Norvégiát legyőzve a pótselejtezőn kvalifikált a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra, ahol aztán Izlandot, Portugáliát és Ausztriát megelőzve csoportelső lett. A végállomást a Belgium elleni nyolcaddöntő jelentette Toulouse-ban. 

A magyar válogatott kispadjáról 2017 októberében távozott. Azóta a már említett Mouscron, a Cercle Brugge és a DAC trénere volt. 

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…