Afrika-kupa: Kamerun 0–3-ról szerezte meg a bronzérmet

MTI, K. T. I.MTI, K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.05. 22:43
null
A játék neve: Ki nevet a végén? Kameruné lett az ANK-bronz (Fotó: AFP)
A házigazda Kamerun szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a szombati helyosztón 3–3-as döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Burkina Faso válogatottját Yaoundéban.

 

Nem indult jól a bronzcsata a hazaiak számára, a vezetést Burkina Faso szerezte meg a 24. percben, a szünet előtt pedig megduplázta előnyét egy kameruni öngóllal. A szünetben Toni Conceicao, Kamerun portugál szövetségi kapitánya kettős cserével igyekezett frissíteni együttesén, de kisvártatva megint Burkina Faso volt eredményes, így háromgólosra hízott a házigazdák hátránya (0–3).

A kameruniaknak aztán a 71. percben összejött a szépítés, egyik legnagyobb sztárjuk, Vincent Aboubakar pedig a 85. és a 87. percben is betalált a rivális kapujába, ezzel sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást, és kiharcolni a tizenegyesrúgásokat. 3–3

A büntetőpontról a kameruni futballisták voltak pontosabbak, öt próbálkozásból öt gól született, míg a másik oldalon négy kísérletből egy célt tévesztett, így a bronzérmet nagy csatában Kamerun szerezte meg.

Aboubakar minden valószínűség szerint a torna gólkirálya lesz – nyolc találatnál jár, ennél többet pedig csak egyszer, még 1974-ben tudott bárki is lőni egyetlen ANK-n. Pierre Ndaye Mulamba Zaire (napjainkban Kongói DK) színeiben kilenc találattal volt akkor a legeredményesebb.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
A 3. HELYÉRT
Burkina Faso–Kamerun 3–3
(S. Yago 24., Onana 43. – öngól, Outtara 49., ill. Bahoken 71., Aboubakar 85., 87.) – 11-esekkel 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik