Afrika: ismét francia edzője lett az elenfántcsontparti futballválogatottnak

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 17:28
null
Jean-Louis Gasset korábban a Bordeaux-t is irányította (Fotó: Getty Images)
A francia Jean-Louis Gasset lett az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az afrikai ország szövetsége pénteken jelentette be, hogy egy plusz egy évre szóló megállapodást kötött a 68 esztendős szakemberrel. Másodedzője a franciaországi születésű és korosztályos francia válogatott, a felnőttek között viszont már elefántcsontparti színeket választó Emerse Faé, a Nice és Reading egykori középpályása lesz.

Gasset 2010 és 2012 között a francia válogatottnál Laurent Blanc szövetségi kapitány munkáját segítette, hazájában több klubnál (Montpellier, Caen, Istres, St. Étienne, Girondins Bordeaux) volt vezetőedző.

Gasset elődje honfitársa, Patrice Beaumelle volt, aki április közepén távozott posztjáról, miután csapatával januárban a nyolcaddöntőben búcsúzott az Afrikai Nemzetek Kupáján, majd nem jutott túl a második körön a világbajnoki selejtezősorozatban, így nem hosszabbították meg a szerződését.

Az új kapitány június 3-án, Zambia ellen mutatkozik be az elefántcsontparti kispadon a fővárosban, Yamoussoukróban, majd négy nappal később Lesothóval találkozik Johannesburgban.

A következő Afrika Kupának éppen Elefántcsontpart lesz a házigazdája jövő nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik