Tiltakozás: egy perc után levonult a pályáról a Fenerbahce a török Szuperkupa-mérkőzésen

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 21:14
Fotó: Getty Images
Tiltakozásból egy perc után elhagyták a pályát a Fenerbahce labdarúgói a Galatasaray elleni török Szuperkupa-mérkőzésen vasárnap este.

Amint arról már korábban beszámoltunk, március 17-én a Trabzonspor–Fenerbahce (2–3) bajnokit követően a győzelmüket ünneplő vendégjátékosokat hazai szurkolók támadták meg. Az eset után a bordó-kékeket hat zárt kapus mérkőzésre és hárommillió lírás, azaz mintegy 35 millió forintos pénzbírságra ítélték. Az isztambuliak megítélése szerint ez a büntetés túl csekély mértékű, ezen kívül véleményük szerint sérülnek az egyenlő feltételek a török labdarúgásban, emiatt tiltakozásba kezdtek: korábban azt is kilátásba helyezték, hogy visszalépnek az ország élvonalától.

Az eset óta a Fener nem játszott bajnokit. Vasárnap este a Szuperkupa döntőjében volt jelenése az együttesnek, amely az első keret helyett az U19-es csapattal jelent meg a meccsen.

A mérkőzés a tervek szerint, 20.30-kor elkezdődött. A Galatasaray az első helyzetéből, 49 másodperc elteltével gólt szerzett, majd Mauro Icardi találata után a Fenerbahce játékosai a kispadon helyet foglalókkal együtt az öltözőbe vonultak. A találkozót nem sokkal később lefújták, az „oroszlánok” pedig a kupagyőzelmet ünnepelték szurkolóikkal.

A TELJES MÉRKŐZÉS

Mindeközben az első kerethez tartozó játékosok Olympiakosz elleni Európa-konferencialiga-negyeddöntőre készülnek.

TÖRÖK SZUPERKUPA
Galatasaray–Fenerbahce – az 1. percben, 1–0-nál félbeszakadt
Sanliurfa. G: Icardi (1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik