Nem játszott rosszul, de simán kikapott a Topolya a Zvezdától

Vágólapra másolva!
2024.03.02. 15:54
Fotó: TSC
A Topolyai SC 3–1-re kikapott a Crvena zvezdától hazai pályán a Szerb Szuperliga 23. fordulójában, szombaton.

 

SZERB SZUPERLIGA
23. FORDULÓ
Topolyai SC–Crvena zvezda 1–3 (0–1)
Topolya, TSC Aréna, 4500 néző. V: M. Ilics. 
TSC: Ilics – Petrovics (Vlalukin, 71.), Antonics, Pejics, Krsztics – Vulics (Radin, 71.), Djakovac – Csirkovics, Pantovics(Sztanics, 74.), Jovanovics (Rakonjac, 71.) – Miloszavljevics. 
Edző: Zsarko Lazetics. 

Crvena zvezda: Glazer – Rodics, Dragovics (Djiga, 30.), Szpajics, Ivanics (Olayinka, 77.) – Hvang, Mijailovics – Lucsics (Sztamenics, 43.), Kanga, Bukari – Ndiaye (Krasso, 77.). 
Edző: Vladan Milojevics.
G: Pantovics (61.), ill. Kanga (36. – 11-esből), Bukari (63.), Hvang (84. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A címvédő Crvena zvezda nagy lendülettel kezdett Topolyán, igyekezett beszorítani a hazaiakat a saját térfelükre, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítania. Veljko Ilics kapusnak volt pár magabiztos megmozdulása, s úgy tűnt, a vendégek nem tudják feltörni a TSC kemény és szervezett védekezését, azonban a 34. percben Milos Vulics a földön fekve kézzel ért a labdához, s a VAR-szoba jelzésére a játékvezető visszanézte az esetet és tizenegyest ítélt, amit Kanga a jobb felsőbe lőtt. A vendégek edzője, Vladan Milojevics az első félidőben két kényszerű cserét is végre kellett hajtania: előbb a csapatkapitány Alekszandar Dragovics, majd Vladimir Lucsics sérült meg, előbbit Djiga, utóbbit Marko Sztamenics váltotta. Az első játékrész hajrájában éppen Djiga volt az, aki Jovanovics lövését blokkolta, így góltól mentette meg csapatát. 

A második félidő elején egy sokkal támadóbb TSC-t láthattak a nézők, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis egy jobb oldali szöglet után Milos Pantovics ugrott legmagasabbra, és a jobb sarokba fejelt. A hazaiak öröme mindössze két percig tartott, miután Kanga bal oldali beadását mindenki elvétette, így az jó lett Bukarinak, aki viszont hét méterről nem hibázott. A TSC minden tőle telhetőt megtett, hogy egyenlítsen, s a mérkőzés legszebb akciója végén ez Miloszavljevicsnek sikerülhetett is volna a 66. percben, azonban ő csúnyán fölé lőtt. A három pont sorsa a 83. percben dőlt el, amikor Goran Antonics két kézzel ellökte a saját tizenhatosában Olayinkát, amiért a védő sárga lapot kapott, a C. zvezda pedig tizenegyest, amit Hvang magabiztosan értékesített. Huszonhárom forduló után a topolyai együttes 46 ponttal a harmadik helyen áll, a negyedik helyezett Csukaricskinek nyolc ponttal van kevesebbje. A TSC legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor 16 órakor a krusevaci Napredak vendége lesz.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik