Felkészülés: Vinícius kiborult, elsírta magát a brazilok sajtótájékoztatóján – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 18:11
Brazil Training And Press Conference
Vinícius nem bírta ki könnyek nélkül a sajtótájékoztatót (Fotó: Getty Images)
A brazil válogatott kedden Spanyolország ellen játszik felkészülési mérkőzést a Santiago Bernabéu Stadionban. A meccset megelőző napon az ötszörös világbajnok részéről Vinícius Júnior vett részt a sajtótájékoztatón, ahol egyebek mellett az őt ért sorozatos rasszista támadásokról is kérdezték az újságírók. A Real Madrid támadóját lelkileg láthatóan megviselték a kérdések, olyannyira, hogy az egyiknél el is sírta magát.

„Egészen elkeserítő, ami történik minden meccsen, minden egyes nap – panaszkodott Vinícius Júnior a spanyol pályákon is tapasztalható sorozatos rasszista támadásokra. – Nagyon szomorúvá tesz ez a helyzet, de nemcsak engem, hanem a világ összes feketéjét. Nemcsak Spanyolországban, hanem az egész világon ilyen dolgok történnek. Az én hazámban nehéz feketének lenni, mert mindig előbb választanak egy fehér embert, mint egy feketét – ez megesett édesapámmal is. De harcolok az ellen, hogy a közeljövőben senkivel ne történhessen meg ilyesmi.”

A brazil válogatott támadója a sajtótájékoztató egyik pontján annyira kiborult, hogy nem bírta tovább, és elsírta magát. Már könnyek között mondta el, hogy a rasszista támadások miatt egyre kevesebb kedve van futballozni, de nem adja fel a harcot, mert akkor azok győznének, akik támadják őt a stadionokban. „Úgy érzem, hogy támogatnak a csapattársaim és a játékosok. Remélem, és őszintén kívánom, hogy csökkeni fog a rasszizmus az elkövetkezendő időszakban. Szerintem kevesebbet kellene beszélni arról, hogy mit csinálok a pályán, persze nekem is fejlődnöm kell bizonyos dolgokban, de még csak 23 éves vagyok, így ez természetes. Nagyon fiatalon hagytam el Brazíliát, anélkül, hogy sok mindent megtanultam volna. Egyre inkább elkeserít ez a helyzet, és egyre kevesebb kedvem van játszani, de továbbra is harcolni fogok” – mondta Vinícius Júnior.

„Sok társamtól kapok segítséget, nemcsak Spanyolországban, hanem az egész világon azon dolgozunk, hogy hasonlók ne ismétlődhessenek meg. Már annyiszor megtették velem és a családommal, ezért azt akarom, hogy mindez megváltozzon, és amikor ide jövök, ne erről kérdezzenek folyamatosan. A büntetés hiánya az, ami nap mint nap elszomorít. Pedig fontos lenne a szankció, mert akkor az emberek megijednének, és elmondanák a gyerekeknek, hogy ez az, amit nem szabad csinálni” – tette hozzá a Real Madrid játékosa. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik