Dunaszerdahely: elindul felfelé a DAC?

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 12:14
Üres B-közép előtt nyert a Dunaszerdahely (Fotó: DAC 1904)
Fura találkozót játszott a DAC. Olyat, melyet a 2016-ban megnyílt MOL Arénában még nem.

A koronavírusos időszakot leszámítva, amikor üres lelátók alatt rendezték a meccseket, először fordult elő, hogy üres volt a B-közép helye, csendesen figyelte a csaknem ötezer ember a Zsolna elleni (2–1) találkozót, tiltakozva ezzel az előző hetekben nyújtott gyenge teljesítmény miatt. A Dunaszerdahely magyarjai, Csinger Márk és Vitális Milán, bíznak benne, hogy visszatér a tábor a helyére és már a következő találkozón biztatja a csapatot.

,,Láttuk, amikor kifutottunk a melegítésre, hogy üres a B-közép. A csapattársak kérdezték is tőlünk, hogy mi van kiírva a molinóra? (Nektek munka, nekünk szenvedély. Ti időt, mi végre tetteket kérünk.) Igyekeztünk megtenni mindent, hogy a csend ellenére csapatként megnyerjük a találkozót, természetesen a szurkolóknak is. Örülünk, hogy sikerült behúznunk a három pontot. Bizony, ilyen meccset még nem játszottunk. A szurkolótábor mindig nagy löketet ad. Bízom benne, hogy elmúlt a harag és legközelebb már ott lesznek mellettünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Csinger Márk. 

,,Fura volt az üresség a B-közép helyén. Ennek ellenére mentünk a célunk, a győzelem felé. Szerettük volna megmutatni, hogy tudunk mi jól szerepelni. Lehet, hogy a csend meghozta a hatását. Megvan a három pont. Átéltük, hogy milyen úgy játszani, amikor csend van. Bízom benne, hogy legközelebb már buzdítanak a szurkolók” – jegyezte meg lapunknak Vitális Milán.

Az említett üzenet nagyban szólt Xisco Munoz vezetőedzőnek, aki a gyengén sikerült meccsek után szinte végig az időről beszélt, pedig már március közepe van.

,,Sajnálom, ami történt. Azonban megértem a szurkolókat, tudom, mit szeretnének látni. Mi sem vagyunk elégedettek, javulnunk kell. Ma a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot. Amióta idejöttünk, óriási nyomás nehezedik ránk, minden meccs nagyon fontos volt. Nem hibázhattunk, mert akkor nem jutottunk volna be a felsőházba. Ott vagyunk, fejlődünk tovább. Meg vagyok győződve arról, hogy ha keményen dolgozunk, akkor a szurkolók ismét ott lesznek a csapat mellett” – válaszolt lapunk kérdésére a spanyol mester.

A Zsolna elleni 2–1-es győzelemmel a DAC a Niké ligában felzárkózott az előtte álló csapatokhoz. 

,,A szív diadala volt. Tanultunk a Zsolna elleni előző meccsből. Ma megszereztük a vezetést, majd a vendégek egyenlítettek. Dühös voltam, mert szinte a semmiből, külsővel érte el a gólt az ellenfél. Bíztunk benne, hogy ennek ellenére győzünk, ami meg is lett. Remélem, hogy lezártunk a nem jól sikerült időszakot és megindulunk felfelé” – mondta Vitális Milán, aki a jövő heti két magyar U21-es válogatott meccsen, Moldova és Kazahsztán ellen két győzelmet vár. 

„Szélesi Zoltán személyében új mesterünk lesz az U21-es nemzeti csapatnál. Ugyan az első találkozó felkészülési meccs lesz, majd a második lesz a selejtező, ennek ellenére a szakmai stáb igyekszik mindenkinek lehetőséget adni. Bízom benne, hogy mindkét mérkőzés után győzelemnek fogunk örülni” – zárta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik