Niké Liga: Vitális gólpasszt adott, nyert a DAC

Vágólapra másolva!
2024.02.10. 14:51
Saját közönsége előtt kezdi meg a tavaszi szezont a DAC (Fotó: Koncz Márton)
Kihasználta mezőnyfölényét, és Vitális Milán gólpasszának köszönhetően 1–0-ra nyert a kilencedik helyezett Skalica (Szakolca) ellen hazai pályán a Dunaszerdahelyi AC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 19. fordulójában.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
19. FORDULÓ
DAC–Skalica 1–0 (0–0)
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 4836 néző. Vezette: Kralovic
DAC: Popovics – Gruszkowski, Kacsaraba, Brunetti, Andzouana (Oddei, 83.) – Jürgens (Herc, 78.), Dimun, Vitális – Dolcek (Méndez, a szünetben), Trusa, Ramadan (Gouré, 68.). Vezetőedző: Xisco Munoz
Skalica: Junas – Krcik, Hradecky, Podhorin, Cernek – Nagy, Holly (Masik, 74.), Morong, Gazi (Matejov, 82.) – Hasa (Vlasko, 74.), Smekal (Sobczyk, 62.). Vezetőedző: Peter Majerník
Gólszerző: Brunetti (69.)

Jó fél órával a találkozó előtt szokatlanul nagyon kevesen voltak a MOL Arénában, de végül 4836 néző volt a tavaszias időben a stadionban. A legtöbb a Niké Liga első tavaszi fordulójában, több mint a második Zsolna és az első Slovan elleni találkozón. A lelátón foglaltak helyet a Csíkszereda és az Újpest fiatal focistái, akik Dunaszerdahelyen edzőtáboroznak.

Már kubai szurkolója is van a DAC-nak. Az ünnepélyesen kezdőrúgást a világcsúcstartó magasugró Javier Sotomayor végezte el sárga-kék sállal a nyakában.

„120 éve együtt” és „Senki sem veheti el, ami csak a miénk” feszült két molinó a B-középben, megemlékezve a DAC 120 éves évfordulójára.

A hazaiaknál a télen érkezettek közül hárman is – Ivan Dolcek, Tarasz Kacsaraba és Oliver Jürgens – a kezdőcsapatban kaptak helyet. Nem nyújtottak emlékezetes teljesítményt.

Felejthető volt az első negyedóra, majd jött a hazai csapatkapitány, Yohan Andzuana gyilkos lövése, melyet a vendégek kapusa nagy bravúrral hárított. A másik oldalon Alekszandar Popovics bravúrjára volt szükség Daniel Smekal remek egyéni akciója után. Nagyon akadozott a hazaiak játéka, főleg küzdést láthattunk. Ahogy telt-múlt az idő, a szurkolást erőteljes füttyszó váltotta fel. Közvetlenül a szünet előtt Matej Trusa nyugtathatta volt meg a hazai drukkereket, de óriási helyzetben csak Martin Junas kapusba lőtte a labdát.

A szünet után ismét Trusa lábában volt a gól, de sokat várt a lövéssel. A hazaiaknál nagy volt az akarat. Főleg Vitális Milán cipelte hátán a dunaszerdahelyi csapatot. Remekül játszott. Ö végezte el a rögzített helyzeteket, becsúszott, irányította a csapattársakat. Az 56. percben kitűnően szlalomozott a vendégvédelmen keresztül, de fölé durrantott. A 69. percig kellett várni a tavaszi idény első dunaszerdahelyi góljára. Vitális Milán szöglete után Mateus Brunetti bólintott a kapuba. A hazaiak igyekeztek másodszor is betalálni, de további gólt már nem értek el. 1–0

A DAC maradt az ötödik helyen, tovább tart a küzdelem az első hatba kerülésért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik