Játékossors: bejelentette visszavonulását az aranylabdás olimpiai bajnok

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 20:46
null
Megan Rapinoe bejelentette visszavonulását (Fotó: Getty Images)
A 2023-as idény végeztével felhagy a profi labdarúgással az egyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Megan Rapinoe. A 38 éves amerikai labdarúgó 2019-ben elnyerte az Aranylabdát és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is a világ legjobb női labdarúgójának választotta meg.

A 38 éves Rapinoe pályafutása során volt a Chicago Red Stars, a Philadelphia Independence, a Sydney FC és a Seattle Sounders játékosa is, de utóbbi klubokban nem töltött sok időt, majd a 2013–2014-es idényben Európában is kipróbálta magát, a francia Lyonnal bajnok és kupagyőztes lett, majd hazatért és az OL Reign játékosa lett.

A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok középpályás 2019-ben volt pályája csúcsán, hiszen a világbajnok cím után a világ legjobb labdarúgójának és középpályásának is megválasztották, a FIFA The Best díját és a France Football Aranylabdáját is elnyerte, ezek mellett is több egyéni díjat is begyűjtött.

Rapinoe azt közölte, hogy idén nyáron még részt vesz negyedik világbajnokságán Ausztráliában és Új-Zélandon, majd az amerikai bajnokság 2023-as idényének végeztével felhagy a profi futballal.

„Hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy ilyen sokáig játszhattam. Hihetetlenül különleges, hogy utoljára is játszhatok egy világbajnokságon és egy utolsó idényt az NWSL-ben (amerikai női bajnokság) és a saját feltételeim szerint vonulhatok vissza. Szeretném megköszönni a családomnak, hogy mellettem álltak ezekben az években. Köszönet minden csapattársamnak és edzőmnek, akik az első naptól kezdve velem voltak” – idézi Rapinoe-t a CNN, aki 2006 júliusában debütált az amerikai válogatottban, s melynek címeres mezét 199-szer ölthette magára eddig, s 63 gólig és 73 gólpasszig jutott.

„Az amerikai labdarúgás történelmének és a globális labdarúgásnak az egyik legmeghatározóbb alakja” – írta Rapinoe-ról az amerikai válogatott.





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik