Liga 2: lemásolta tavalyi helyezését az FK Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 12:47
null
Lemásolta tavalyi helyezését az FK Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda, archív)
Győzelemmel zárta az idényt az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a Sellenberk elleni sikerrel a székelyföldi csapat – az előző idényhez hasonlóan – megnyerte alsóházi csoportját.

A csíkszeredai együttes vezetőedzője nélkül utazott el a Ramnicu Valceán rendezett találkozóra, az egészségügyi okokból otthon maradó Ilyés Róbert helyett Bajkó Barna másodedző irányította a csapatot, amely a szokottnál pragmatikusabb futballal szerezte meg a három pontot az utolsó forduló előtt szintén 36 pontos riválisa ellen.

Az FK Jelena Richárd erőszakosságának köszönhetően szerzett vezetést, a center védőjéről lefordulva lőtt a bal alsó sarokba, majd nyolc perccel később gólpasszt adott a tizenhatos vonaláról, kapásból betaláló Peter Gál-Andrezlynek. A Sellenberk még a szünet előtt szépített, de a második félidőben mezőnyfölénye ellenére is kevés veszélyt jelentett Gyenge Szilárd kapujára. A végén pedig Apró Claudiu látványos szabadrúgásgóllal zárta le a mérkőzést, a szeredai védő a tizenhatos jobb oldali sarka közeléből, ballal lőtt a rövid felső sarokba.

LIGA 2, ALSÓHÁZ
A-CSOPORT, 7. FORDULÓ
CSC 1599 Selimbar–FK Csíkszereda 1–3
(Nastasie 45+2. – 11-esből, illetve Jelena 32., Gál-Andrezly 40., Apró 89.)

A végeredmény: 1. Csíkszereda 39 pont, 2. Selimbar 36, 3. Unirea Slobozia 34.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik