A Topolya egy góllal nyert hazai pályán a Mladoszt ellen

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2023.03.18. 17:58
null
Nem volt könnyű dolga a TSC-nek, de nyert a Mladoszt ellen
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 27. fordulójában a Topolyai SC 2–1-re legyőzte a Mladoszt együttesét.

 

SZERB SZUPERLIGA
27. FORDULÓ
TOPOLYAI SC–MLADOSZT 2–1 (2–0)
Topolya,
TSC Aréna. Vezette: I. Sztamenkovics
TSC: V. Ilics – Krsztics (Cvetinovics, 90+2.), Sztojics, Antonics – Radin (Miloszavljevics, 71.) – Cvetkovics, Djakovac, L. Ilics (Kuveljics, 71.), Petrovics – Jovanovics, Ratkov (Vukics, 80.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Mladoszt: Szavics – Makszimovics, Zunics, Milosevics – Sztaniszavljevics (Tomics, a szünetben), Baha (Maricsics, a szünetben), Adamovics (Szilágyi, 68.), Csirkovics – Varjacsics – Mirics, Jojics (Marcsics, 68.).Vezetőedző: Dragisa Zsunics
Gólszerző: Cvetkovics (15.), Jovanovics (36.), ill. Tomics (88. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A belgrádi Partizan péntek esti veresége a forduló előtt utolsó helyen álló Radnik ellen azt jelentette, hogy amennyiben a Topolyai Sport Club saját közönsége előtt legyőzi a lucsáni Mladosztot, úgy az észak-bácskai együttes feltornázza magát a táblázat második, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyére. A TSC ezt a feladatot megoldotta, ugyanis Milos Cvetkovics és Szasa Jovanovics góljaival 2–1-re győzött, így három fordulóval az alapszakasz vége előtt csak a címvédő Crvena zvezda előzi meg a Topolyát.

A TSC jelentős mezőnyfölényt harcolt ki mindjárt a találkozó elején, s ez a 15. percben érett góllá, amikor Milan Radin szépen tartotta meg a labdát az ellenfél tizenhatosában, majd az érkező Milos Cvetkovics elé passzolt, aki 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A 36. percben az eltiltott Arandjel Sztojkovicsot helyettesítő Krsztics szerzett becsúszva labdát, Jovanovics azonnal Petar Ratkovot ugratta ki, aki szépen megvárta, hogy Jovanovics befusson az üres területre, s a két védő között adta vissza a passzt, amelyből a TSC csatára megszerzete a hazaiak második gólját.

A második félidőben is megvoltak a hazaiaknak a helyzeteik, azonban Luka Ilics, Petar Ratkov és Szasa Jovanovics sem élt a lehetőséggel. A 86. percben Mirić kapott egy remek kiugratást, s el is vitte a labdát Ilić kapus mellett, aki szabálytalanul állította meg, a jogosan megítélt tizenegyest Tomić értékesítette. Több gól már nem született a hajrában, így a TSC 2-1-es győzelmével ért véget a találkozó.

Huszonhét forduló után a TSC 55 ponttal a második helyen áll, megelőzve az 54 pontos Partizant, és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, 50 pontos Csukaricskit. A Topolya a következő fordulóban a Radnik együtteséhez látogat, utána a TSC Arénában fogadja az újvidéki Vojvodinát, az alapszakasz utolsó fordulójában pedig Belgrádban lép pályára a Vozsdovac vendégeként.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: itt a vége, nyert a TSC!

90+4. perc: Djakovac sárga lap reklamálásért.

90+2. perc: Krsztics megsérül, helyére Cvetinovics jön.

88. perc: 2–1 Nemanja Tomics a bal alsóba lő, Ilics érzi a sarkot, de nem ért oda időben.

86. perc: Mirics kap remek kiugratást, elviszi a labdát Ilics mellett, aki elkaszálja, jogos a tizenegyes a vendégeknek.

80. perc: Petar Ratkov le, helyére Sztefan Vukics áll be.

 

78. perc: Jovanovics megy el a jobb oldalon, középre adásába azonban Milosevics csúszik be, így Szavics kapusé lesz a labda.

71. perc: Milan Radin le, Ivan Miloszavljevics be, Luka Ilics le, helyére Nikola Kuveljics.

68. perc: Milan Marcsics és Vladimir Szilágyi be, Nikola Jojics és Nenad Adamovics le.

67. perc: Ilics próbálkozik 21 méterről, nem sokkal megy el a labda a jobb kapufa mellett.

66. perc: Ezúttal Ratkov kerül helyzetbe, aki 17 méterről lő, de Zunics beleér a lövésbe, így Szavics véd.

64. perc: Luka Ilics húz el a jobb szélen, szemtől szembe kerül a kapussal, de a lövése a jobb kapufa mellett hagyja el a játékteret.

52. perc: Djakovac fordul a kapu felé, de 12 méterről leadott lövésében nincs erő, így könnyű préda Szavics kapusnak

A vendégcserék annyiban változtatták meg a játék képét, hogy most még többet van a labda a TSC-nél, valószínű nem ez volt a terve a vendégek trénerének

 

46. perc: kettős csere a vendégeknél: Sztefan Sztaniszavljevics le, Nemanja Tomics be, Baha le, Miroszlav Maricsics be.

46. perc: jöhet a folytatás.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: vége az első félidőnek.

45+2. perc: Ivan Milosevics könyökét használja Ratkov ellen, övé a mérkőzés első sárga lapja

42. perc: szétesett a vendégek védelme, Jovanovics lőhetne újabb gólt, de a vendégek kapusa hatalmas bravúrral véd

39. perc: Ratkov fejel kapura, a kipattanó a csatár elé kerül, aki másodszorra nem hibázza el, de a partjelző lest intett. A VAR-szobában visszanézik az esetet, hogy valóban les volt-e. Jól látta a partjelző, les volt

33. perc: eldugta a labdát a hazai csapat, de az akció végén Djakovac nem tudta, hogy lőjön vagy passzoljon, így a labda néhány méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret
János

36. perc: KETTŐVEL VEZETNEK A HAZAIAK. Elveszítik a vendégek a félpályánál a labdát, s a hazaiak gyors ellentámadása során Jovanovics passzol Ratkovhoz, aki a lehető legjobb pillanatban adja vissza, Jovanovics pedig az üres kapuba lő. A VAR-szoba megvizsgálta, hogy Krsztics becsúszása szabályos volt e – jött a megerősítés, hogy igen, így kettővel vezet a Topolya. 2–0

31. perc: egy tetszetős hazai akció végén Luka Ilics lő 17 méterről, de nem találja el a kaput.

23. perc: egy ellentámadás végén Sztaniszavljevics nézi ki a bal alsót, azonban Nemanja Sztojics becsúszva blokkolja a lövést - ilyen és hasonló megmozdulások miatt került be a TSC játákosa a szerb válogatottba.

Cvetkovics nagyon sportszerű módon nem ünnepelt a találat után, mivel azt korábbi csapata ellen szerezte.

15. perc: VEZET A TSC! A Mladoszt korábbi játékosa, Milos Cvetkovics lőtte a gólt. Milan Radin tartja meg a labdát a tizenahatosban, majd a második hullámból érkező Cvetkovics elé tálal, aki 18 méterről laposan a kapu bal oldalába lő.1–0

12. perc: Sztaniszavljevics szaladt neki Sztojicsnak, akit ápolni kell.

Az állandó csapattag Arandjel Sztojkovics sárga lapok miatt kénytelen kihagyni a mai találkozót.

A vendégek kispadján ott ül Szilágyi Vladimir, aki 2016-tól 2021-ig a TSC-t erősítette, és Nenad Lukiccsal, aki most a Honvéd játékosa, remek csatárpárost alkotott.

2. perc: Sztojics kezdi a hazai akciót, Djakovac szépen teszi vissza a védő elé a labdát, aki 19 méterről méterekkel kapu fölé lő.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés. Kékben a TSC, fehérben a vendégek, 12 Celsius-fok, kiváló idő focira.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Ha a Topolyai SC a TSC Arénában legyőzi a lucsáni Mladosztot, feljön a táblázat második helyére, ami a szerb bajnokság jelenlegi európai pozíciója alapján Bajnokok Ligája selejtezőbeli indulást ér!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik