U21-es Eb: Portugália bejutott a döntőbe

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 19:54
null
Portugália bejutott az U21-es Európa-bajnokság döntőjébe (Fotó: Getty Images)
Kiélezett meccsen Portugália 1–0-ra legyőzte Spanyolországot a szlovén–magyar közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében Mariborban.

 

A spanyolok a horvátokat 2–1-re legyőzve, míg a portugálok az olaszokat 5–3-ra megverve (mind a két meccs hosszabbításban dőlt el) harcolták ki az elődöntőt. A két csapat nagyjából azonos erőt képviselt, s erre jó bizonyíték az első félidő kiegyenlítettsége is. Noha a spanyolok valamivel többet birtokolták a labdát (56 százalékban), és kilencszer lőttek kapura (a portugálok hatszor), gól nem született a maribori Ljudski vrt Stadionban.

Sokáig a második félidőben sem bírtak egymással a felek. Pedig a mérkőzés ezen szakaszában már jóval aktívabbak voltak a spanyolok, akik sokkal veszélyesebben játszottak, ám a vezetést nem tudták megszerezni.

Hiába a dominancia, a 80. percben Portugália megtörte a jeget: Fábio Vieira lőtt kapura, és a labda az épp becsúszó spanyol védő, Jorge Cuenca lábáról pattant Álvaro Fernández kapujába – öngólnak jegyezték a találatot. Mint kiderült, ez egyben az összecsapás végeredményét is jelentette, Portugália 1–0-s sikerrel jutott be a döntőbe, amelyben azzal a német válogatottal küzd meg, amelyik csütörtök este 2–1-re legyőzte Hollandiát.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
ELŐDÖNTŐ

Spanyolország–Portugália 0–1 (J. Cuenca 80. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik