U21-es Eb: Németország–Portugália döntőt rendeznek

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 22:59
A német válogatott bejutott a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe, mivel Székesfehérváron 2–1-re legyőzte a hollandokat. Németország Portugália fiataljai ellen küzd meg a június 6-án esedékes döntőben.
Német öröm a lefújás után (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Német öröm a lefújás után (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Hihetetlenül jól kezdett a német válogatott a Mol Fehérvár FC stadionjában: Florian Wirtz az első tíz percben kétszer is betalált. Előbb Lukas Nmecha gyönyörű beadására érkezett remek ütemben, majd cselt mutatott be, s 16 méterről lőtt gólt(2–0). A negyeddöntőben a dánokat nagy csatában, tizenegyespárbajban legyőző német csapat az első félidő folytatásában is veszélyesebben játszott riválisánál, de tovább nem tudta növelni az előnyét.

A 67. percben Hollandia zárkózott; szabadrúgás után érkezett a labda a tizenhatoson belülre, Mergim Berisha fejjel szeretett volna menteni, ám a labda épp Perr Schuurs elé pattant, aki 11 méterről kapásból lőtt a kapuba (2–1).

Küzdöttek a hollandok, de az egyenlítő gól nem jött össze, így a németek 2–1-re győztek, és bejutottak a június 6-án esedékes fináléba, amelyben a portugálok ellen lépnek pályára Ljubljanában.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
ELŐDÖNTŐ
Hollandia–Németország 1–2
(P. Schuurs 67., ill. F. Wirtz 1., 8.)
Korábban
Spanyolország–Portugália 0–1
(J. Cuenca 80. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik