Liga 1: a DVSC egykori csatára lett a CFR új edzője

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 20:39
null
A DVSC egykori csatára, Marius Sumudica lett a CFR új edzője (Fotó: Riti József Attila)
A Debreceni VSC egykori csatára, Marius Sumudica lett a legutóbbi négy román bajnoki címet megnyerő CFR új edzője, miután Edward Iordanescu nem hosszabbította meg lejáró szerződését a kolozsvári klubbal.

Román sajtóhírek szerint a csapatot december elején átvevő Iordanescu szerette volna radikálisan átalakítani és megfiatalítani az erdélyi együttes keretét, de ezt a klubvezetőség nem támogatta.

A helyére érkező Sumudica jóval tapasztaltabb edző, aki 2006 óta 18 klubnál is dolgozott – ugyanakkor rendkívül provokatív, szabadszájú, konfliktusgeneráló ember, aki ritkán maradt sokáig egy-egy csapatnál. Csak az Astra Giurgiu (2015–2017) és a török Gaziantep (2019–2021) kispadján ült egy teljes idénynél hosszabb időt, és ezeknél volt a legsikeresebb is: előbbivel 2016-ban román bajnoki címet és Szuperkupát nyert, utóbbit az év elején a Süperlig harmadik helyén hagyta el, miután pénzügyi vitába keveredett a vezetőkkel.

Sumudica az elmúlt négy évben a szaúdi al-Sabab mellett török csapatokat edzett (Kayserispor, Gaziantepspor, Rizespor), most viszont látványosan tér vissza a román élvonalba: két hete még az ezüstérmes FCSB-vel tárgyalt, végül mégis Kolozsvárra szerződött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik