Afrika-kupa: a selejtezőkről kizárt ország az új házigazda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 13:05
A francia L'Équipe információi szerint Egyenlítői-Guinea ugrik be Marokkó helyére megrendezni a 2015-ös labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáját. Az Afrikai Labdarúgó-szövetség elnöke, Issa Hayatou megerősítette a hírt.

Az Afrika-kupa megrendezésétől Marokkó visszalépett, az ország válogatottját ezt követően a kontinentális szövetség (CAF) kizárta a tornáról. Egyenlítői-Guinea 2012-ben társházigazdája volt Gabonnal a kontinensviadalnak, ekkor Bata és Malabo városában került sor mérkőzésekre. A következő tornát 2015. január 17. és február 8. között rendezik meg.Az Afrika-kupa megrendezésétől Marokkó visszalépett, az ország válogatottját ezt követően a kontinentális szövetség (CAF) kizárta a tornáról. Egyenlítői-Guinea 2012-ben társházigazdája volt Gabonnal a kontinensviadalnak, ekkor Bata és Malabo városában került sor mérkőzésekre. A következő tornát 2015. január 17. és február 8. között rendezik meg.

„Egyenlítői-Guinea államfőjével megegyeztünk, az ország meg tudja rendezni a tornát. A CAF részéről hivatalosan megerősítem, hogy a tornát az eredetileg kiírt időpontban le tudják bonyolítani. Egyenlítői Guinea rendezőként részt vesz a tornán” – mondta Hayatou.

A mérkőzéseket Malabóban, Batában, Enebiyinben és Mongomóban rendezik meg. Egyenlítői-Guinea részvétele már csak azért is pikáns lesz a tornán, mert az ország válogatottját kizárták a selejtezőkről, mivel egy kameruni játékost küldött pályára a megfelelő honosítási eljárás lefolytatása nélkül...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik