Samuel Eto’o szerdán megdöntheti Laurent Pokou gólrekordját

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 13:06
Samuel Eto’o, kameruni labdarúgó-válogatottjának legnagyobb sztárja szeretne minden idők legeredményesebb játékosa lenni az Afrikai Nemzetek Kupáján. A Barcelona csatárának erre minden lehetősége megvan, hiszen szombaton szerzett találatával beérte az örökranglistán Laurent Pokou-t, így mindketten tizennégy találatot jegyeznek.
„Nagyon boldog vagyok, hogy a nevem bekerült Afrika futballtörténetének a könyvébe. Ez egy remek dolog, hogy beállíthattam egy olyan legenda rekordját, mint Pokou – nyilatkozta a kiváló csatár. – Azonban a következő mérkőzésen szeretném meg is dönteni az általa felállított csúcsot.”

Eto’o a legutóbbi Zambia elleni találkozón érte be a korábbi elefántcsontparti támadót, mikor a hatvanötödik percben megszerezte csapata negyedik találatát tizenegyesből.

A kameruni válogatott egyébként szerdán lép pályára legközelebb az Afrikai Nemzetek kupáján, a C csoport utolsó fordulójában az eddig pont nélkül álló Szudán ellen.

Pokou 1968-ban és 1970-ben lépett pályára a kontinensviadalon, míg a kameruni klasszisnak ez az ötödik megmérettetése.

Az elefántcsontparti támadó az előbbi Afrika-kupán hat gólt szerzett, míg az utóbbin nyolcat. 1970-ben Etiópia ellen ötször volt eredményes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik