Agyba-főbe verték Kanoutét és társait a togói szurkolók

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 11:43
Botrányos körülmények között fejeződött be a Togo-Mali Afrika-kupa-selejtező mérkőzés. A 2-0-s vendéggyőzelmet hozó találkozó után a hazai szurkolók beözönlöttek a pályára, és ütöttek-vertek-szúrtak, akit értek.
Amikor Kanouté még csak a védők ellen küzdött...
Amikor Kanouté még csak a védők ellen küzdött...
Amikor Kanouté még csak a védők ellen küzdött...
Amikor Kanouté még csak a védők ellen küzdött...

Jean-Francois Jodar mali válogatottja hiába győzött 2-0-ra Togóban, a loméi meccs kellemetlen emlékként marad meg a vendégjátékosok emlékezetében.

A találkozó után beözönlöttek a hazai vandálok, és rátámadtak a mali játékosokra. Közülük nagyon rosszul járt Frederic Kanouté, akinek több öltéssel kellett összevarrni a fején keletkezett sebeket. A sérülés keletkezéséről ellentmondó információk születtek, spanyol lapértesülések szerint üveggel dobták fejbe, ám az EFE spanyol hírügynökség szerint csatos szíjjal ütötték meg, illetve rúgásokat is kapott.

Nem úszta meg a Stoke City játékosa, Mamadou Sidibé sem, akit többször megszúrtak a beözönlő szurkolók. A vendégszurkolók közül is több ember a kórházba került.

A mali válogatott csak jóval később, erős rendőri kísérettel tudta elhagyni a pályát, majd az országot.

A két ország válogatottja között nem ez az első ilyen probléma, két éve Maliban csaptak össze a szurkolók, akkor 30 embert vettek őrizetbe.

Az afrikai szövetség természetesen vizsgálatot indít az ügyben, először október 18-án, accrai ülésükön foglalkoznak az esettel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik