Hiába játszottak szebben, kikaptak a hollandok Romániában

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 21:26
Egygólos vereséget szenvedett a holland válogatott Romániában az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában. A gólnélküli első játékrészt követően Dorin Goian a 71. percben szerezte meg hazája csapatának a győztes találatot.
Seedorfékat megállították a románok
Reuters
Seedorfékat megállították a románok
Seedorfékat megállították a románok
Reuters
Seedorfékat megállították a románok

A 22. percben közel került a vezetés megszerzéséhez a holland válogatott. Wilfred Bouma emelkedett a legjobb ütemben Clerence Seedorf szögletére, ám a védő fejese csak a keresztlécet súrlta, így a gól elmaradt.

Alig hat perccel később az előbb előkészítőként jeleskedő Milan-légiós sistergős löketet küldött kapura vagy jó 25 méterről, ezúttal azonban Bogdan Lobont volt jó helyen, és védte a felső sarokba tartó labdát.

A kiegyenlített első negyedórát követően a vendégcsapat átvette a játék irányítását, a kapu előtt veszélyesebb helyzeteket alakított ki Marco van Basten együttese.

A 33. percben már csak a csoda, illetve az óriási védést bemutató Lobont akadályozta meg az "oranje" vezetését, amikor is Ruud van Nistelrooy bombaerős lökete hosszú sarokba tartott. A hazai kapus vetődve "szedte ki" a Real légiósának lövését a hosszú sarokból.

A 66. percben Adrian Mutu lövése tartott a léc alá, s bizony ekkor a sérült Edwin van der Sart helyettesítő Martin Stekelenburgnak minden tudására szüksége volt, hogy hatástalanítsa a román támadó bombáját.

A 71. percben pedig Dorin Goian felszolgálta a feketelevest az addig sokkal szervezettebb és szebb futballt bemutató holland válogatottnak. A román játékos kb. kettőről passzolt az elöző pillanatban még hatalmasat hárító Stekelenburg kapujába. (1-0)

A folytatásban már nem tudott kiegyenlíteni a holland válogatott – pedig a hosszabbításban még egy kapufát is lőtt- , a román nemzeti csapat így hatalmas lépést tett Ausztria és Svájc felé.

EB-SELEJTEZŐK

  • G CSOPORT
  • Románia-Hollandia 1-0 (Goian 71.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik